14.02.2017.

Andreas Breme: Vojvodina nije nepoznata u inostranstvu - a posebno je znaju u Italiji


Prioritet mi je da prezentujem klub u inostranstvu

Retki su trenuci u srpskom fudbalu u kojima ovdašnji klubovi mogu da ugoste svetski poznate i slavne ličnosti. Jedan takav momenat svakako je bila poseta nekadašnjeg reprezentativca Nemačke Andreasa Bremea Fudbalskom klubu Vojvodina.

Reč je o čoveku koji je predvodio Nemce na putu do titule svetskog prvaka 1990. godine u Italiji, zahvaljujući čijem golu iz penala je pobeđena Argentinu u finalu. Domaćini su mu bili Dušan Mijić, predsednik kluba, Dragoslav Vuković, predsednik nadzornog odbora i Saša Hrnjački, čovek koji već dugo živi u Nemačkoj i koji je sada član sportskog sektora Voše.

- Sa nama je Andreas Breme, u svoje vreme jedan od najboljih fudbalera sveta - rekao je Dragoslav Vuković. - On će ubuduće biti savetnik u FK Vojvodina i naš promoter van granica naše zemlje. On takvo zaduženje ima u minhenskom Bajernu, kao i u Kini i očekujemo da ćemo, zajedno sa njim ostvariti bolju saradnju sa poznatim klubovima u Nemačkoj i širom Evrope i sveta.

Novinarima se potom obratio Andreas Breme:
- Do saradnje je došlo nakon poziva mog prijatelja da pomognem jednom srpskom klubu. Upoznao me je sa Vojvodinom i njenim ambicijama i interesovalo ga je da li mogu da se angažujem kao savetnik. Naravno da sam pristao, ali sam želeo da na terenu sagledam potencijal Novosađana i, evo, zato sam ovde. Pozitivno sam iznenađen stadionom “Karađorđe” i Fudbalskim centrom “Vujadin Boškov”, a poseban pedigre Vojvodina ima zahvaljujući jakoj omladinskoj školi, u kojoj trenira puno talentovanih dečaka. Seniorski pogon zbog toga svoj izbor prvotimaca počinje iz sopstvenog podmlatka i to me je posebno stimulisalo da prihvatim budući angažman – rekao je Breme.

Nekadašnji britki levi bek nemačke selekcije, kasnije i trener u Bundesligi, nastavio je priču:
- Rukovodioci Vojvodine su pozitivni i dobri ljudi. Moj zadatak biće da ih posavetujem da sve ide u željenom pravcu na putu daljeg razvitka kluba. Izazov je lep, a zadatak koji sam prihvatio razlikuje se od onih koje sam do sada obavljao. Neću biti stalno u Novom Sadu, već ću dolaziti u intervalima od 14 dana. Subotom želim da pratim utakmice juniora, a nedeljom da gledam seniore, a prioritet mi je da prezentujem klub u inostranstvu. Nije Vojvodina tamo nepoznata, a posebno je znaju u Italiji, posle one pobede nad Sampdorijom i mojim kolegom Valterom Zengom, u Torinu. Ekipu poznajem samo preko video-snimaka, ali mogu da kažem da sam se informisao onoliko koliko sam stigao za kratko vreme. Zajednička želja nam je da ostvarimo uspeh i planove koje smo zacrtali.

Nadovezao se na priču Dragoslav Vuković:
- Breme će biti naš, ali i ambasador srpskog fudbala u celini. Ovo nije jedino iznenađenje koje spremamo i veoma brzo uslediće novi potezi koji će zaseniti sve ostale, do sada viđene. Srpski fudbal će dobiti ozbiljne profesionalce, a želimo da FK Vojvodina postane jedna od njegovih perjanica. Ova uprava preuzela je posao onda kada niko to nije želeo i to nam je dodatni motiv da nastavimo u pravom smeru. Stigli smo pre 50-60 dana i obećali veliki rad na konsolidaciji i u tome smo relativno uspeli i omogućili da klub normalno funkcioniše. Tokom prelaznog roka napustili su nas pojedini igrači, ali je kostur tima ostao i u naredna dva-tri dana očekujemo da nam se priključe još neki novi fudbaleri – najavio je Vuković.

Andreas Breme danas se vraća u Nemačku.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo

Transfer bomba pred početak Superlige - Legendardni Andreas Breme u Vojvodini (VIDEO)