19.01.2017.

Za funkcionisanje Voše potrebno 1,5 miliona evra - zabrana registracije novih igrača zbog duga Mariću


Blokada klupskog računa "teška" 100 miliona dinara i potraživanja mnogobrojnih poverilaca, bar još pet-šest puta toliko
problemi su novog rukovodstva novosadskog superligaša iz kojih, ipak, ima izlaza. To tvrde Dušan Mijić i Dragoslav Vuković, čelnici Vojvodine, ističući da u "minusu" veliku stavku zauzimaju fiktivni dugovi koji situaciju prikazuju mnogo lošijom nego što jeste, pišu Novosti.

- Za desetak radnih dana, koliko smo u klubu, vraćeno je 15 miliona dinara i imamo saglasnost jednog dela poverilaca da ćemo rešiti mnogo veće sume. Do kraja meseca mnogo toga će biti jasno, pogotovo po pitanju toga kako su ti dugovi nastali. Smatramo da Vojvodina može samu sebe da "nosi" pod uslovom da nema bespravnog uzimanja novca. Klub kao da je bio kuća nasred puta iz koje je uzimao ko je šta hteo. Tako više neće moći i uvereni smo da ćemo klub dovesti "na suv teren" - kategoričan je Mijić.

Novosađani u borbi za, kako kažu, opstanak kluba, očekuju podršku nadležnih gradskih i pokrajinskih struktura, ne toliko u materijalnom smislu koliko u stvaranju uslova za funkcionisanje.

- Imamo energiju da ispravimo greške ranijih uprava od kojih je svaka po malo doprinela da zateknemo klub u haotičnom stanju. Naši prethodnici, koji su iza sebe imali 20 jakih kompanija, nisu uspeli da reše nagomilane probleme što govori o kompleksnosti problema. Oni su, takođe, od njihovih prethodnika zatekli ogromne dugove među kojima su i neplaćane pripreme u Turskoj i Sloveniji, neplaćena obeštećenja za igrače... Sve to šteti ugledu Vojvodine.

Dobra volja novih čelnika kluba ogleda se u činjenici da su neke od zaostalih zarada zaposlenima u Radnoj zajednici, kao i igračima, isplaćene, ali i u nameri da se sva dugovanja namire, pišu Novosti.

- Obaveze prema svima u klubu biće izmirene redom. Načinili smo mnogo rezova, umanjili nepotrebne troškove... Smatramo da je za funkcionisanje kluba potrebno 1,5 miliona evra godišnje, s tim da budemo u rangu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ta sredstva možemo da obezbedimo uz želju da Vojvodina bude lokomotiva sporta u Novom Sadu. Suština je da se nećemo zaduživati ni dinar, niti će to moći da čini bilo ko u ime kluba. Ponašamo se potpuno domaćinski i smatramo da takvo poslovanje doprinosi ozdravljenju, a želje su da se Vojvodina konačno plasira u Ligu Evrope - najavljuje Vuković.


MARIĆ MOŽE DA POVUČE BLOKADU

Vojvodina ne može da registruje nove igrače zbog kazne Disciplinske komisije. - Drakonski smo kažnjeni zbog duga prema Zoranu Mariću, bivšem treneru, koji je u dva navrata od kluba naplatio po tri miliona dinara. Sada je reč o 2,6 miliona dinara, iako su svi svedoci da je Marić bio trener Novog Pazara, a Zajednica okreće glavu od te činjenice. Nadamo se da će kao bivši igrač i trener da povuče blokadu prema klubu i bićemo mu zahvalni - kaže Dušan Mijić.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

Odložen odlazak fudbalera Vojvodine na pripreme