15.01.2017.

Vojvodina uzor evroregijama


Predsednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Gudrun Molser Tornstrom i sekretar Kongresa Andreasom Kiferom, posetili su Novi Sad
i tom prilikom u odvojenim sastancima razgovarali sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, u razgovoru sa Mirovićem iskazan je interes za intenziviranje saradnje Kongresa i AP Vojvodine, koja je prepoznatljiva kao lider u više značajnih oblasti u kojima se posebno ističe zaštita prava nacionalnih manjina i rodna ravnopravnost.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da Republika Srbija i pokrajina Vojvodina imaju višegodišnju i dobru saradnju sa Savetom Evrope i da kroz dijalog i razmenu iskustva ta saradnja može dodatno da se unapredi. Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade upoznao je goste sa karakteristikama pokrajine Vojvodine i predstavio mehanizme i aktivnosti pokrajinske administracije usmerene na očuvanje demokratskih i evropskih vrednosti u Vojvodini.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo