11.01.2017.

Usporen saobraćaj u Novom Sadu zbog snega


Sneg koji je počeo da pada juče popodne i još veje, u Novom Sadu i celoj Vojvodini znatno je usporio saobraćaj, a veliki broj kolovoza i trotoara još nije očišćen

Debljina snežnog pokrivača u gradu je oko 10 centimetra i kolovozi su vlažni, zbog čega se vozačima savetuje da pažljivo voze i prilagode brzinu uslovima na putu. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Zimska služba preduzeća "Put" angažovala je sve svoje kapacitete, 35 vozila i 45 radnika, kako bi očistila ulice u Novom Sadu. Kako navodi portparolka "Puta" Biljana Ćubić stepen pripravnosti je podignut na treći stepen, a čiste se ulice prvog prioriteta.

"Ulice prvog prioriteta su trase Gradskog saobraćajnog preduzeća, prilazi ustanovama od javnog značaja, bulevari i prilazi Novom Sadu, odnosno putevi prvog i drugog stepena. Temperatura je izuzetno niska, naročito temperatura tla, zbog čega posuta so nema veliki efekat. Ono što je pravilo u ovakvim okolnostima jeste da se čiste ulice samo prvog prioriteta", navodi Ćubić za 021.rs. Ona dodaje da snega na kolovozu ima, da se saobraćaj odvija usporeno, ali i da su svi putevi prvog prioriteta prohodni.

U narednim danima očekuju se nešto više temperature u Novom Sadu i prestanak padavina.

izvor: 021.rs, foto: instagram.com/nsinfo