14.01.2017.

U petoj deceniji dobio stipendiju i postao student ekonomije - Čisti ulice i čita 50 knjiga godišnje


Arslan Bajramoski radnik je "Gradske čistoće". I dok mu je posao da čisti gradske ulice, slobodno vreme koristi za sopstveno obrazovanje
Arslan je zaljubljen u knjige i godišnje pročita 50 knjiga zbog čega ga zovu i Aca Filozof.

Pre četiri godine upisao je i fakultet. U petoj deceniji dobio je stipendiju i postao student ekonomije. I, verovali ili ne, školu je završio u roku, iako su mu govorili da odustane.

"Ljudi koji su prijatelji i oni koji su završili škole rekli su mi da neću ništa izgubiti, samo dobiti", priča Aca za "Exploziv".

Najveći problem nisu mu bile knjige i obimno gradivo, već trema.

"Na prvoj godini kad sam imao sociologiju iako sam znao perfektno i više nego perfektno, bio sam odsečen, iako znam i više nego što treba“, objašnjava ovaj student.

Dao je 29 ispita i završni rad. Iako je dobio diplomu, još uvek radi sa metlom. Imao je ponudu za posao magacionera, ali je zbog problema sa kolenima odbio.

"Ako bude bolji posao bude, ako ne, opet dobro", skroman je Arslan.

Dok čeka bolji posao, za koji su nadležni u Gradskoj čistoći naveli da je u planu, Arslan je dobio priliku da svoje studije nastavi. Dobio je školarinu za master studije, koju je sa oduševljenjem prihvatio, ali takođe još od jedne stvari ne odustaje, a to je čitanje.

"Čitam, letos sam pročitao 'Braću Karamazove', 'Zločin i kaznu', sad trenutno čitam 'Idiota'“, ispričao je Aca.

Volje za učenjem mu ne manjka, a mi se nadamo da će zasluženu diplomu na kraju i uspeti da unovči.

izvor: bulevar.b92.net, foto: ilustracija, Michelle Meiklejohn/freedigitalphotos.net