27.01.2017.

Sportisti kod izabranih lekara


Od početka ove godine na odeljenju sportske medicine Doma zdravlja u Novom Sadu, obavljaju se samo primarno besplatni sistematski pregledi dece uzrasta od šest do 14 godina
Sportske povrede u ovom trenutku nisu na prvom mestu posao sportskih lekara, kaže načelnica službe za specijalističku i konsultativnu delatnost dr Olgica Jukić Neatnica.

Sportisti bi pri zadobijanju lakših povreda trebalo da se obrate svom izabranom lekaru opšte prakse, a u slučaju težih, službi Urgentnog centra.

"Sportisti mogu da se povrede i na terenu i van terena i te povrede su različite. Tretiranje tih povreda nije ni do sada bilo samo u nadležnosti specijalista medicine sporta, zavisi od težine povrede", kaže Dr Olgica Jukić Neatnica.

Novosadski sportisti se slažu da su do sada u Domu zdravlja na Limanu dobijali odličnu negu specijalista sportske medicine, što im je pomoglo da se što pre vrate na teren. Sada su, kako kažu, zabrinuti da li će u slučaju povreda biti adekvatno lečeni.

Sagovornica RTV-a iz Doma zdravlja dodaje, da ukoliko se sportista pak obrati njihovoj službi, organizovaće mu se dalje lečenje u okviru fizikalne medicine, koja je u sklopu službe sportske medicine.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo