30.01.2017.

Spens ima kapacitet da ostvari tri miliona poseta - akva park, hotel, petoetažna garaža sledeći koraci


Uz dobro rukovođenje Spens ima kapacitet da, umesto milion poseta, ostvari oko tri miliona i Gradu donese blizu deset miliona evra

Ocenjujući rad SPC „Vojvodina” u prošloj godini, direktor mr Milan Jarić nije želeo mnogo da se bavi zatečenim stanjem, imajući u vidu da je u to preduzeće došao u drugoj polovini 2016, već je akcenat stavio na to šta će uraditi da se stanje promeni nabolje. Kako kaže, bio je svestan toga da mora hitno da deluje, u cilju ozdravljenja preduzeća, prenosi Dnevnik.

Kako ćete se izboriti sa sve većom konkurencijom brojnih tržnih centara, šoping molova, pogotovo onog koji niče tik uz Spens?
– Spens nema konkurenciju, ne predstavlja pomodarstvo, kratkotrajni trend i centar potrošačke groznice. On je simbol Novog Sada, središte novosadskog sporta, mesto gde niču evropski, svetski i olimpijski šampioni. Spens jeste na kolenima, ali je tako samo zato što ljudi koji su ga decenijama vodili nisu imali predstavu o njegovoj važnosti i značaju. Danas to može zvučati apsurdno, ali Spens nije hendikepiran otvaranjem novih tržnih centara. Njegova prednost je u tome što ga ne čine staklo, mermer i neonske reklame: Spens čine ljudi. Baš zato on i dalje ima potencijal da bude jedno od najprofitabilnijih gradskih preduzeća.

Da li Spens može postati samo kuća za sport ili da sportske sadržaje učinite zanimljivijim i konačno napraviti plus u kasi?
– Mi ćemo već ove godine poslovati s dobitkom. Treba istaći da Grad od Spensa godišnje zaradi više od tri i po miliona evra, pošto ga poseti blizu milion ljudi. To ukazuje na to da je i posle decenija urušavanja u pitanju reprezentativan objekat neophodan Novom Sadu i Novosađanima. Radi se o areni koja na jednom mestu objedinjuje sve sportske sadržaje i gde se održavaju važni sportski događaji međunarodnog značaja. Uz maksimalnu podršku gradonačelnika Miloša Vučevića radićemo na modernizaciji i unapređenju poslovanja. Uz dobro rukovođenje Spens ima kapacitet da, umesto milion poseta, ostvari oko tri miliona i Gradu donese blizu deset miliona evra.

U prilog poboljšanju sportskog sadržaja je i akva-park koji je u planu?
– Da bi uhvatio korak s vremenom i približio se modernim objektima tog tipa u Evropi i svetu, Spens mora promeniti mnogo toga. Proširenje asortimana usluga i proširenje kapaciteta predstavljaju jedan od načina njegovog tržišnog osavremenjivanja.

Petoetažna garaža
– Našem gradu nedostaju desetine hiljada parking-mesta, naročito u širem centru. Spens se nalazi na važnoj lokaciji, u neposrednoj blizni Suda, Univerziteta, Televizije i drugih poslovnih sadržaja. Broj automobila odavno je prevazišao kapacitete postojeće garaže. Povećanje broja garažnih mesta – a očekuje se da naša dvoetažna garaža postane petoetažna – značajno bi doprinelo smanjenju saobraćajnog haosa u ovom delu grada, a ujedno bi poboljšalo poslovne rezultate Spensa – smatra sagovornik Dnevnika.

Hotel – smeo iskorak
– Novi Sad već dugo ima nedovoljno hotelskih kapaciteta, a to se posebno vidi za vreme Poljoprivrednog sajma. Nakon proglašenja za Evropsku prestonicu kulture i Evropsku prestonicu mladih, u Novi Sad će dolaziti sve više turista. Dakle, novi izazovi su pred nama. Postoje ozbiljne ekonomske analize koje pokazuju da bi hotel na Spensu bio vrlo profitabilan. Spens mora da raste i da se razvija. A moderna vremena zahtevaju smele iskorake – naglašava direktor Jarić.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija