05.01.2017.

Socijalni stanovi: Zgrada u Kisačkoj - još čeka stanare


Grad Novi Sad je formirao krajem novembra prošle godine Komisiju za izradu odluke o davanju u zakup stanova u javnoj svojini grada za socijalno stanovanje kažu u Stambenoj agenciji

Novog Sada, a povodom pitanja Dnevnika kada će biti useljena stambena zgrada u Kisačkoj ulici 55.

U Stambenoj agenciji nisu naveli koliko Komisija ima vremena da izradi kriterijume ko može da dobije stan. Kazali su da su infrastrukturni priključci u izradi, što je neophodno završiti pre useljenja. Stambeno poslovna zgrada u Kisačkoj ulici 55 ima 35 stanova površine od 35 do 70 kvadrata, 15 garaža i tri poslovna prostora, pa je suinvestitor objekta bio i JP “Poslovni prostor”.

Dalji planovi gradske agencije vezani su za izgradnju stanova u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom naselju. Treba da se gradi stambena zgrada od 12.000 kvadratnih metara, s prizemnjem, četiri sprata i potkrovljem, s ukupno 173 stana. Idejni projekat je završen i u toku je ishodovanje građevinske dozvole. Potom sledi javni konkurs za izbor ko će graditi zgradu. Svojevremeno je bilo najavljivano da će se lamele graditi po etapama, što će verovatno biti i tako.

izvor: dnevnik.rs, foto: sagns.rs