03.01.2017.

Skraćuje se Superliga na 14 klubova? Tokom marta konačna odluka o sistemu takmičenja


Iskorenićemo u domaćem fudbalu već čuveni "projekat tri za tri" po kojem se nameštaju utakmice, a staćemo na put i kumovskim i rođačkim vezama u Sudijskoj organizaciji
Ovo u intervjuu za Novosti tvrdi predsednik Fudbalskog svaeza Srbije Slaviša Kokeza, koji je u maju seo u fotelju iz koje kormilari domaćim fudbalom.

FSS je svojevremeno pozajmio određeni iznos novca Crvenoj zvezdi i Partizanu. Da li se zna koji je to iznos i kada će ga dva najveća domaća kluba vratiti?
- Naravno da znamo o kojim iznosima se radi, ali verujem da ćete razumeti da se radi o poslovnoj tajni. I nisu u pitanju samo Crvena zvezda i Partizan, jer ima još klubova kojima je FSS pomogao na ovaj način. Uglavnom, dogovoreni su rokovi i zasad nema problema.

Da li postoji potreba da se sistem takmičenja u superligi Srbije ponovo menja?
- Pričali smo nedavno na Zajednici Superlige o promeni sistema tamičenja, jedan deo klubova je da ostane Liga od 16 klubova, a veći deo smatra da bi idealna liga bila ona od 14 timova. Pred nama je još sastanaka i diskusije na ovu temu, a mislim da bismo tokom marta mogli da donesemo konačnu odluku o novom sistemu takmičenja.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo