31.01.2017.

Saudijski investitori u aprilu ili u maju u Srbiji


Delegacija investitora iz Saudijske Arabije posetiće Srbiju u aprilu ili maju
kako bi se upoznala s mogućnostima realizacije konkretnih poslovnih aranžmana, najavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Kako je saopštio PKS, Čadež je na Poslovnom forumu privrednika Saudijske Arabije, Srbije i BiH u Rijadu predstavio potencijal za saradnju srpskih i saudijskih preduzeća u više sektora privrede.

"Predstavili smo mogućnosti ne samo da kompanije iz Saudijske Arabije investiraju u Srbiji, već da nadju pravog partnera i dobiju dobre i kvalitetne proizvode i usluge u različitim oblastima, od gradjevinarstva preko agrobiznisa i IT-a do turizma", kazao je Čadež.

On je naveo da je na forumu u Rijadu potvrdjen konkretan dogovor o saradnji kompanija u IT sektoru Srbije i Saudijske Arabije kao i da su PKS i Savet saudijskih privrednih komora potpisali Memorandum o razumevanju sa ciljem unapredjenja i proširenja ekonomske saradnje.

Učesnicima foruma predstavljene su i specifičnosti tržišta i plan razvoja Vlade Saudijske Arabije "Vizija 2030" a dogovoreno je da se organizuje novi trilateralni forum kao najčešća forma saradnje Saudijske Arabije sa drugim ekonomijama.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji predvodi državno-privrednu delegaciju Srbije u Rijadu, razgovarao je ranije danas sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom o mogućnosti da ta zemlja finansira jedan zajednički infrastrukturni projekat Srbije i BiH.

Ljajić je tokom dvodnevne posete Saudijskoj Arabiji razgovarao i sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, kao i ministrima trgovine, investicija, poljoprivrede i gradjevinarstva te zemlje.

izvor: Beta