26.01.2017.

Puškarić: Ugovor me veže do leta i ne razmišlljam o drugim klubovima


Na pripremama u Budvi je najstariji, u duelu s Nikšićanima nosio je i kapitensku traku

Darko Puškarić (31) je fudbalski univerzalac, igrač koji se snalazi na svakoj poziciji u timu.

Koliko će promene koje su se ove zime dogodile u klubu, i u ekipi, uticati na ciljeve koje ste pred sebe postavili?
- Rezultatski ciljevi se sigurno neće menjati. U prirodi je kluba, samim tim i svih nas koji smo u njemu, da uvek idemo na pobedu. Fudbal se zbog toga i igra, jer svi žele da pobeđuju i ostvaruju što bolje rezultate. Imali smo dobro polusezonu, što ništa ne znači dok se na kraju ne svedu računi. Koji su dometi, teško je prognozirati, jer se dosta stvari promenilo. Promene u upravi igrače uopšte ne trebaju da dotiču. Mi smo sportski deo kluba, a te promene mogu da nam budu važne u indirektnom smislu, onoliko koliko sarađujemo sa čelnim ljudima kluba. Što se promena u igračkom kadru tiče, to se oseti u igri i, ponavljam, između ostalog, zbog toga i služe ove pripreme. Skoncentrisani smo na rad, upoznavanje sa novim trenerom i stručnim štabom i da se što pre uigramo i naviknemo jedni na druge. O drugim stvarima ne treba da razmišljamo.

Vaše ime se ove zime spominjalo u kontekstu pronalaženja inostranog angažmana, a apostrofiran je konkretno i prelazak u Dinamo iz Minska?
- To je sve normalno za prelazni rok. Postojala je ta ponuda, ali to je prošlost i nešto čime se ne opterećujem. Fokusiran sam na pripreme, Vojvodinu i svoje igre. Ugovor me veže do leta i ne razmišlljam o drugim klubovima – jasan je Darko Puškarić za Dnevnik.

izvor: Dnevnik, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Ivanović: Hitno nam trebaju pojačanja