05.01.2017.

Predsednik Voše: Ne želimo da pojačavamo C.zvezdu i Partizan - to je suština cele priče


Vojvodina će učiniti sve da zadrži igrače koji su dobrim partijama obeležili odlično prošlogodišnje evropsko izdanje i superligašku jesen

Klubu sa "Karađorđa", koji kuburi sa blokiranim računom, u prilog ide činjenica da je deo dugova rešen a Dušan Mijić, predsednik Uprave, očekuje da će i preostali poverioci imati razumevanja.

S druge strane, međutim, Novosađani nisu u prilici da se bore protiv "izlaznih klauzula" u ugovorima pojedinih igrača, po kojima, kako Mijić ističe, bilo koji klub uz uplatu odgovarajuće sume, može da preuzme i registruje njihovog igrača.

- Jasno je da ne želimo da pojačavamo rivale u Srbiji i to je suština cele priče - kaže Mijić. - Za želju Partizana da angažuje Aleksandra Paločevića kao i za nameru Zvezde za Dejana Melega i Bogdana Planića, saznali smo iz novina. Nije bilo kontakata, zasada, a ne verujem da bi Zvezda i Partizan, kao naši najtrofejniji i ozbiljni klubovi "zaobišli" razgovor sa našom Upravom u vezi sa igračima. Ipak je kod nas najbitniji gospodski odnos i sportska kultura a sve ostalo na drugom mestu.

Dejan Meleg, kapiten Novosađana je, kako kaže, od agenta juče saznao da se Crvena zvezda interesuje za njegove usluge.

- Moja želja je da do kraja sezone ostanem u Vojvodini i da pokušamo da "uzmemo" neki trofej - kaže Meleg. - Smatram da je na temu prelaska u Zvezdu trenutno nerealno pričati, jer naš najtrofejniji klub ima mnogo dobrih igrača. Ako ipak dođe do toga, na meni je da sačekam epilog razgovora na relaciji dva kluba, tako da ćemo videti šta će se i kako sve dešavati.

Aleksandar Paločević, prvi strelac Vojvodine, koji je na meti Partizana, naglašava da još nije razgovorao sa čelnicima kluba o promeni sredine, ali da je njegova želja inostranstvo.

- Namera mi je da idem "preko" jer želim da se pred kraj karijere vratim u Vojvodinu - kaže Paločević. - Znam da me u Partizanu vide u kombinaciji za tim u napadu, pa je naredni potez dogovor dva kluba a konačna odluka je ipak moja. Prija interes, što je potvrda dobrog prethodnog rada i igara, ali, klub u kojem igram je za mene najveći. Zadovoljan sam u Vojvodini, volim Novi Sad, navijače poštujem i klub koji me hrani najviše na svetu volim.

Ipak, prelazni rok tek počinje...


Mićo Vranješ, transfer koordinator, potvrđuje da su na meti menadžera, pored Melega, Paločevića i Planića, Vladimir Kovačević, Nikola Antić, Filip Malbašić i Nikola Trujić.
- Doduše, sve je još uvek u sferi raspitivanja, ali zvaničnih kontakata nije bilo - kaže Vranješ. - Konkretna ponuda za Paločevića stigla je iz Turske, od Genčlerbirligija, ali nije bila zadovoljavajuća.

izvor: novosti.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić