11.01.2017.

Posle treninga u ledenom Spensu - Evropski izazov za Vošu, ulaz besplatan


Posle kratke pauze odbojkaši Vojvodine NS seme vraćaju se u takmičarski pogon

Prvi, i to kakav, izazov, u 2017. godini, Novosađani će imati  na evropskoj sceni. Naime, oni će u sredu, 11. januara, u 19 časova u maloj sali Spensa snage odmeriti sa rumunskom ekipom Arkada, u okviru šesnestine finala CEV kupa. Nema sumnje da crveno-bele čeka veliki ispit, a zadatak težim čini i to što će revanš meč biti odigran u Rumuniji. No, uprkos svim okolnostima, pa i tome što se za ovaj duel nisu pripremali kompletni, novosadski prvotimci jedva čekaju da izađu na teren.

- Bukvalno ćemo dan pred meč biti kompletni. Zna se da veći deo našeg tima čine mlađi reprezentativci, a juniori su sa nacionalnim timom igrali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Osim toga, još uvek imamo rovite igrače, pa je nama svima u ovom trenutku najvažnije zdravlje. Gotovo svi smo bolesni poslednja dva meseca i to najviše zbog hladnoće u sali.  Uslove u Spensu slobodno mogu nazvati sibirskim, mislim da sada zaista više nisu podnošljivi i iskreno se nadam da ćemo što pre imati grejanje u sali. Na stranu to, mi se moramo okrenuti izazovima koji nas očekuju, pre svega utakmici sa Arkadom. To je zaista ozbiljan i veoma kvalitetan protivnik. Imaju budžet od million i po evra, a ekipa je sastavljena od dobrih domaćih igrača i odličnih stranaca. Moramo reći da se kod njih nedavno dosta toga promenilo i da će protiv nas igrati možda i pojačani. Naime, za trenera su doveli Martina Stoeva, a transfere će najverovatnije kompletirati iskusnim bugarskim dizačem Žekovim, kao i Slovakom Nemecom. Naravno, biće nam drago da pozdravimo i srpske igrače Bojana Janića, Nikolu Rosića i Nemanju Radovića. Daćemo sve od sebe i, nadam se, koristiti svaku šansu. Biće to sigurno sudar dve kvalitetne ekipe, a nadam se da će publika to prepoznati i da će podržati našu mladu ekipu, koja je do sada već pokazala potencijal – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Libero Nikola Peković poručio je da je ovo prava prilika da se u novu godinu uđe na lep način.

- Nismo trenirali u punom sastavu, ali nas to neće omesti da pružimo što jači otpor. Mi možemo da obećamo da ćemo igrati borbeno i da ćemo ostaviti srce na terenu. Prikazanom igrom do sada zaslužili smo da publika ispuni tribine u maloj sali i da nas podrži – rekao je Peković.

Sportski direktor Nikola Marić vratio se na priču trenera Osmankača o uslovima u SPC „Vojvodina“, naglasivši da to nije kukanje, već apel.

- Zaista se trudimo da ne kukamo, a tome u prilog govori i to da smo više od dva meseca trenirali u hladnoj sali. Možete misliti kako je sada kada je napolju toliki minus. Svi smo prošli kroz fazu bolesti i ne sećam se kada smo bili kompletni. Zato nas sada ovo zaista najviše opterećuje. U kojem sastavu ćemo izaći na teren to ćemo videti pred samu utakmicu. Savetovao sam igrače da rade u trenerkama, ali prosto odbojku je gotovo nemoguće trenirati u „skafanderu“. Kada je sam rival u pitanju mislim da finansijski potencijal dovoljno govori o tome da se u Rumuniji ulaže u nekoliko najboljih klubova. Recimo, tako je Krajova pobedila poljski Belhatov. Arkada ima dobar tim, a videćemo tačno u kakvom će sastavu protiv nas igrati. Gostima želim da damo na značaju, ali i da ih ne respektujemo previše. Trener Martin Stoev nije baš imao sreće u duelima sa Vojvodinom, tako da ni njemu nije baš svejedno. Mi pred igrače ne stavljamo posebne zahteve, želimo samo da odigraju rasterećeno, nadahnuto i najbolje što u datom momentu mogu. Evropu igramo iz više razloga, uvek smo išli korak po korak, a najvažnije je da igračima damo šansu da napreduju kroz kvalitetne utakmice. Eto, na domaćoj sceni se pokazalo da to nešto znači – zaključio je Marić.

Ulaz je besplatan.

izvor: okvojvodina.org, foto: Odbojkaški klub Vojvodina Facebook