10.01.2017.

Pored Spensa posao za 1.000 ljudi - stiže Lidl, Ikea - Delfi otvara novih 800 do 1.000 radnih mesta?


Novosađani će u 2017. godini videti mnoga nova gradilišta koja bi gradu trebalo da donese nove objekte i bolju infrastrukturu

Po rečima Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada za Dnevnik, jedna od najvažnijih investicija u ovoj godini biće početak gradnje novog Sentandrejskog bulevara.

Zamislite da 2020. godine završimo Kinesku četvrt, da imamo novu zgradu RTV-a, da imamo Klinički centar, novu zgradu Hitne pomoći, novi most na Kanalu Dunav-Tisa-Dunav, novu muzičku i baletsku školu sa koncertnom dvoranom, što je ključni projekat što se tiče Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Sa svim ovim objektima, to više nije isti Novi Sad. A biće tu i „Nepi“, najveći tržni centar u Vojvodini. Ta investicija će biti gotovo 100 miliona evra. Može neko da napada tržne centre, ali to je investicija velike vrednosti i tamo će raditi preko 1.000 ljudi. „Nepi“ kreće u tu investiciju, ali ni ostali tržni centri ne stoje mirno. „Merkator“ je ušao u Evropsku pretronicu kulture kao jedan od prvih privatnih partnera koji se javio da bude promoter, svestan da je tržišna utakmica sve zahtevnija.

BIG idu u 2017. godini u četvrtu fazu investicije, iako su istiovremeno pokrenuli dve investicije u Beogradu. To su dobri znaci, jer te kompanije ne napuštaju Novi Sad, već pojačavaju svoje investicije u Novom Sadu. „Univereksport“ završava izgradnju logističkog centra u Novom Sadu za celu Srbiju. „Lidl“ dolazi, imamo nagoveštaja da će i „Ikea“ doći čim završe investiciju u Beogradu. „Delfi“ je blizu odluke da naredna faza investicije ne ide u drugi grad, već da ostane u Novom Sadu, što je novih 800 do 1.000 novih radnih mesta.

Raduje nas da kompanije iz Novog Sada kupuju hotele. Raduje nas da kompanije iz našeg grada kupuju nekretnine širom naše države. Raduje nas činjenica da ćemo konačno ove godine imati otvoren novi hotel. Ja osećam da se stvari pomeraju na bolje – ocenjuje Vučević za Dnevnik.

Raduje nas da kompanije iz našeg grada kupuju nekretnine širom naše države. Raduje nas činjenica da ćemo konačno ove godine imati otvoren novi hotel. Ja osećam da se stvari pomeraju na bolje – ocenjuje Vučević.

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube.com