16.01.2017.

Ponovo se seli klupska administracija FK Vojvodina - zakup na stadionu skoro 100 hiljada evra


Klupska administracija FK Vojvodina će, za dan ili dva, biti kompletno preseljena, tačnije vraćena sa stadiona “Karađorđe”, gde je preseljena prošlog leta, u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku


Prema informacijama iz kluba, konferencije za medije će se ponovo održavati u sklopu veterničkog kompleksa, kao i ranije, u sali koja je za to predviđena još dok se upravna zgrada i gradila. Zašto je posle nešto više od pola godine došlo do pomenute, nove selidbe, objasnio je predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković, piše Dnevnik.

- Preseljenje je u toku, uskoro će biti završeno. Zašto bi se uprava odvajala od igrača i stručnog štaba? To tako ne treba da funkcioniše, naprosto, neprirodno je. Svi mi smo jedan tim, a da jedni budu na “Karađorđu”, drugi u Veterniku. Bez obzira što živimo u eri mobilnih telefona, kada su različiti segmenti kluba razdvojeni, nema dobre komunikacije i sve kasni. Kada smo svi na okupu, onda to funkcioniše kao prava porodica. Kakvu smo situaciju imali do sada? Da se uprava odvoji od Radne zajednice, od tima, a tada nema uvid u pravo stanje stvari. Kako donositi dobre poslovne odluke ako nemate uvid u situaciju u klubu - zapitao se Vuković.

Klupska administracija se tako vraća tamo gde je bila godinama ranije, ali ne i na prvi sprat upravne zgrade, jer će tamošnje prostorije i dalje biti namenjene za smeštaj fudbalera iz mlađih kategorija. Za zaposlene u pravnoj i pratećim službama obezbeđene su prethodno adaptirane prostorije u prizemlju. Po Vukovićevim rečima, to je sasvim dovoljan prostor za klupske potrebe. - Nije Vojvodina multinacionalna kompanija pa da joj treba ne znam koliko velik prostor. Takođe, u FC “Vujadin Boškov” ima nekoliko praznih kancelarija koje, ako zatreba, mogu da se stave u funkciju – tvrdi Vuković.

Međutim, pomenuto preselenje, pored toga što je zamišljeno da olakša i poboljša funkcionisanje kluba, pre svega ima ekonomsko opravdanje. Posle tvrdnji predsednika NO crveno – belih, ostaje pitanje zašto su se uopšte klupske službe selile na “Karađorđe”?

- Ne znam šta je bila suština tog preselenja. Izgleda, samo šminka. Za prostorije na stadionu je plaćan zakup, deo tog prostora je vlasništvo DDOR-a. Ne znam tačnu cifru, ali mislim da je na godišnjem nivou zakup trebalo da košta skoro 100 hiljada evra. To nije imalo nikakvog smisla – kaže Dragoslav Vuković, prenosi Dnevnik.

izovr: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs