02.01.2017.

Paločević: Spreman sam da - Vojvodini obezbedim povoljniju pregovaračku poziciju produženjem ugovora


– Puno mi je srce. Iza mene je moja ubedljivo najbolja godina
- kaže za Žurnal Alekandar Paločević.

Priznaje da posle evropskog bljeska u leto 2015. godine, u kojem je silno odjeknuo grom u Torinu kada su Novosađani u paramparčad razbili Sampdoriju s 4:0, nije verovao da je minulog leta moguća repriza. Ipak, dogodilo se:

– Ponovo smo bili izvanredni na evropskoj sceni i opet stigli do samog kraja, do okršaja za prolaz u grupnu fazu. Ali, dalje nam se nije dalo. Kao što smo pre toga bili primorani da priznamo češkoj Viktoriji da je bila bolja, tako nas je letos, na isti način, zaustavio i holandski AZ Alkmar. Nismo uspeli da se domognemo grupne faze, ali svejedno imamo pravo na zadovoljstvo jer smo dostojno predstavljali srpski fudbal na evropskoj sceni.

Strahovanja da će umorna Vojvodina ceh zbog ranog početka s takmičarskim obavezama platiti u domaćem prvenstvu, pokazala su se kao neosnovana. To ističe s naglašenom srećom jer to čitavoj priči daje novu dimenziju:

– Pribojavao sam se da bi tako nešto moglo da nas zadesi, ali ponovo smo, kao u prethodnoj sezoni, potvrdili i zrelost i kvalitet. Nije slučajnost što je Vojvodina na evropskoj sceni za srpski fudbal postigla više nego ostali naši klubovi zajedno. Nema šta, lepo to zvuči.

Upravo zbog toga, zbog želje da se ne zaborave letošnji evropski uspesi, pogled unazad započinje podsećanjem na njih, sa željom da još više dobije na značaju ono što je Vojvodina uradila jesenas na domaćoj sceni:

– U vrhu smo prvenstvene tabele i još prošli u završnicu Kupa Srbije. Na oba koloseka ispunili smo ono što je pre početka bilo označeno kao glavni rezultatski cilj. Na kraju 2016. Može da se kaže da je Vojvodina na mestu koje joj po svemu pripada.

Licitacija je u toku, vrti se kao ringišpil: Turska, Španija, Italija, Belgija... Na koju će stranu?

Cilj mi je da odem u inostranstvo, zbog sebe i porodice. Ali, ne dopada mi se ponuđeni scenario po kojem je, zbog skorašnjeg isticanja mog ugovora, Vojvodinu strani klubovi stavljaju u drugi plan. Ne samo da ne prihvatam da bude tako, već sam spreman, ako drugačije ne bude moglo, da Vojvodini obezbedim povoljniju pregovaračku poziciju produženjem ugovora. Rekao sam to posrednicima u transferu, pa neka vide šta će i kako će, kaže za Žurnal Alekandar Paločević.

izvor: zurnal.rs, agencije, foto: facebook.com/FudbalskiKlubVojvodina