28.01.2017.

Paločević kapiten reprzentacije - u San Dijegu, protiv SAD


Reprezentacija Srbije, koju čine igrači Superlige, polaže sutra u San Dijegu, protiv SAD, veoma važan ispit bez obzira na činjenicu da se radi o meču prijateljskog karaktera

Posle epizode u Kataru, igrači iz svih domaćih klubova, imaće sada još težu proveru, a posle napornog 20-časovnog puta i velike vremenske i temperaturne razlike, Muslinovi srpskoligaški aduti odradili su i prvi trening na stadionu Univerziteta San Dijego.

-Ima nas mnogo mladih u ovoj selekciji i duel protiv jednog ozbiljnog rivala kakav je SAD, svakako predstavlja ogromno iskustvo za sve nas. Meni je ovo, posle Katara, druga utakmica u reprezentaciji i nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora Muslina – rekao je Srđan Plavšić.

Enver Alivodić je sa 31 godinom najiskusniji igrač u našoj selekciji, spreman da ponese najveći teret u meču protiv Amerike.

-Posle dugog puta noge su nam bile malo teške na treningu, ali prilagođavamo se na novonastale uslove i očekujem da do utakmice sve bude na svom mestu. Domaćin nas je dobro dočekao, omogućio sjajne uslove za rad i utisci su za sada zaista impresivni – kaže sada već bivši Novopazarac, zimsko pojačanje kruševačkog Napretka, bivši igrač Vojvodine.- Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način reprezentujemo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, naprotiv, ali zato i jesmo ovde da pokažemo da srpska liga ima kvalitet.

Nema više dileme ni oko toga ko će poneti kapitensku traku u San Dijegu. Čast je pripala vezisti Vojvodine, Aleksandru Paločeviću.

-Za mene je to neverovatna stvar, biti kapiten reprezentacije, predvoditi saigrače u jednoj utakmici, istina prijateljskog karaktera, ali za nas svakako od velikog značaja. Priznajem da sam i malo uzbuđen, veoma počastvovan – iskren je Paločević.

Ostalo je malo vremena da se ekipa ukomponuje, još bolje upozna...

-Osetio se umor na treningu, ali to je i normalno posle dugog puta i velike vremenske razlike. Mislim da će sve biti bolje posle drugog treninga.

foto: foto: fkvojvodina.rs