05.01.2017.

Novogodišnje odluke koje će vam promeniti život


Većine novogodišnjih odluka ljudi se pridržavaju prvih mesec dana, a onda polako prestanu da ih sprovode

Ipak, ove male odluke ne donose veliki zaokret u životu, jednostavne su, a doneće vam mnogo dobrobiti - i emocionalne, i zdravstvene.

Izađite napolje na pet minuta - Čak i ako nemate vremena za vežbanje, naterajte se da prošetate barem pet minuta dnevno. To može biti šetnja do prodavnice ili jednostavno po naselju, ali tih pet minuta će vas osvežiti, poboljšati raspoloženje i podići samopouzdanje.

Isključite telefon pre odlaska na spavanje - Odlazak u krevet s mobilnim telefonom, dopisivanje ili igranje igrica otežaće vam san i opuštanje.

Jedite više voća i povrća - Jednostavno je. Koliko god povećali taj unos, pa makar i vrlo malo, vaš organizam će profitirati. Kada počnete da jedete zdravije, osećaćete se bolje.

Tražite rešenja umesto probleme - Sledeći put kad doživite nešto neprijatno ili vam život zada udarac, pokušajte da ne očajavate. Nemojte plakati nad svojom sudbinom i žaliti samoga sebe. Pokušajte da pronađete rešenja i olakšate sami sebi.

Recite "volim te" češće - Tako je lako, a mnogo znači onome ko to čuje. Osim toga, tako ćete biti srećniji u svojoj vezi ili braku i učiniti je čvršćom.

Naučite kad treba reći "ne" - Velika je verovatnoća da osobi koja vam je postavila pitanje nije toliko bitno što ćete odgovoriti koliko vama. Kada ih i odbijete, možda ćete se vi gristi zbog njihove reakcije više nego što bi trebalo. Nemojte sebe mučiti krivicom - imate pravo da kažete "ne" kada vam to odgovara, a pogotovo kada je to dobro za vas.

Tražite lepotu u svemu - Pokušajte u svemu da vidite nešto lepo. Kad izađete napolje, pogledajte oko sebe. Pronađite nešto lepo. Što više lepog budete uočavali to ćete biti srećniji.

Čuvajte svoja prijateljstva - Pogotovo s prijateljima koji ne žive u istom gradu. Nazovite ih katkad, pošaljite mejl ili poruku, pokažite im da ste ih se setili. Dogovorite se kad ćete se videti. Prijatelji su jedno od najvećih bogatstava. Čuvajte ih.

izvor: b92.net, 24sata.hr, agencije, foto: cescassawin/freedigitalphotos.net