24.01.2017.

Novi krov na Najlon pijaci - ulaganje u Futošku i pijace u Petrovaradinu, Kamenici...


Javno komunalno preduzeće „Tržnica” u ovoj godini planira da realizuje određene radove na pijacama u Novom Sadu, Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici
čime će biti stvoreni bolji uslovi na obostrano zadovoljstvo i trgovaca i potrošača. Veći deo novca biće usmeren za radove na Najlon pijaci, ali i za ostale pijace.

Iz budžeta Grada za „Tržnicu” je izdvojeno 30 miliona dinara za kapitalne subvencije. Održavanje objekata na Najlon pijaci će se finansirati sa 16,3 miliona dinara, dok će u ostale pijace na teritoriji grada Novog Sada biti uloženo 13,7 miliona dinara. Na pijacama je planirano da se uradi nabavka i montaža rashladnih vitrina, nabavka hardvera i softvera za elektronsku naplatu pijačarine, kao i nabavka mašina za obavljanje osnovne delatnosti

– Budući da je Najlon pijaca najveća u gradu, za potrebe izgradnje nadstrešnice na toj pijaci novac je opredeljen iz kapitalnih subvencija Grada – istakla je pomoćnica direktora „Tržnice” za marketing i odnose s javnošću Ana Pataki.

JKP „Tržnica” planira da radove na Najlonu započne u prvom kvartalu, a da ih završi krajem godine. Radovi na ostalim pijacama će se realizovati tokom cele godine u skladu s planovima preduzeća.

– Na osnovu Programa poslovanja JKP „Tržnica” i novca opredeljenog za kapitalne subvencije, planiramo da unapredimo uslove za rad na pijacama kojima upravljamo – kaže Ana Pataki za Dnevnik.

U prva tri meseca „Tržnica” je planirala nabavku i montažu rashladnih samostojećih vitrina za obavljanje delatnosti. Kako navode, najveća potreba za vitrinama je na Futoškoj pijaci, gde se radi zamena starih. Vitrine se nalazi u delu koji je predviđen za mleko, mlečne proizvode, meso i jaja. Brojčano stanje vitrina se još uvek ne zna, zato što to zavisi od ponude u okviru javne nabavke.

Prema rečima Ane Pataki, u ovom preduzeću su odavno prepoznali značaj marketinga, pa su planirali da odnose s javnošću podignu na viši nivo, kako bi ponude približili građanima.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo