17.01.2017.

Na Iriškom vencu obustava saobraćaja za teretna vozila


Na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu IB reda broj 21, preko Irišškog venca, saopštili su iz "Puteva Srbije"

Kako se navodi u saopštenju, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nule što će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje. Osim snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Zimska služba JP "Putevi Srbije" neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti i uklanja sneg sa kolovoza. Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Na autoputevima i putevima prvog prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visokih nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.

izvor: Beta, Tanjug, agencije, foto: ilustracija, dan/freedigitalphotos.net