26.01.2017.

Mlada džudistkinja veliki ponos Novog Sada


Nadežda Petrović, aktuelna kadetska i juniorska prvakinja Evrope u džudou, svakako je veliki ponos Novog Sada

Reč je o sedamnaestogodišnjakinji kojoj mnogi stariji sportisti mogu da pozavide na priznanjima i medaljama koje ima u svojoj kolekciji. Sport u koje, postiže zavidne rezultate, džudo, doneo joj je ne samo odličja, nego i prijateljstva i neprocenjive trenutke.

"Prošle godine moj najveći uspeh je bio to što sam bila druga u Evropi i bila sam treća na Olimpijadi mladih u Gruziji. Na Svetskom sam bila peta i izgubila sam za treće mesto i ove godine imala sam dva velika takmičenja i na oba sam bila prva, na Evropskom za kadete i na Evropskom za juniore", kaže Nadežda.

Sagovornica RTV-a je i skroz odlična učenica trećeg razreda Medicinske škole i sve svoje obaveze postiže, kako sama kaže, bez velikih problema, tvrdeći da joj ništa nije teško, jer radi ono što voli. Ona trenira 11 puta nedeljno, četiri sata dnevno i upravo tolika posvećenost i predanost sportu donosi te sjajne rezultate.

Najbitnija stvar je da je to jedan borac koji ne odustaje, a to je u našem sportu presudno. Kada su borci blizu i kada su tu negde uglavnom pobedi onaj koji najviše želi i koji ne odustaje. E to je kod nje prisutno. Naravno pored toga je neverovatna želja da se dokaže. Jednom prilikom je i sama rekla da je ništa ne zanima samo hoće da kad uđe u neku salu i dođe neko takmičenje da svi znaju ko je ona", dodaje Vladimir Jovičić, Nadeždin trener.

A upravo o toj posvećenosti i ljubavi prema džudou najbolje govori njena izjava:

"Ne mogu da zamislim život bez toga".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, dan/freedigitalphotos.net