12.01.2017.

Maksimović: Voleo bih da već ove zime odem u inostranstvo


- Tokom prva dva dana imali smo priliku da vidimo u kakvom smo stanju stigli na pripreme, a juče smo odradili i prve konkretnije treninge
- rekao je Novica Maksimović, jedan od najsikusnijih prvotimaca . - Istina je da sam imao grip tokom poslednjih desetak dana, ali me to nije omelo da radim individualno tokom odmora, tako da mi vežbe na padaju teško.

Maksimović je jedan od igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor, a o svojim planovima je rekao:

- U najzrelijim sam igračkim godinama i, iskreno, voleo bih da već ove zime odem u inostranstvo. Ukoliko mi bude stigla odgovarajuća ponuda, verujem da će se to i dogoditi, tim pre što su na mojoj poziciji Vukasović i Đurišić, koji bi na taj način dobili prostor da se potpuno dokažu. S druge strane, ukoliko prava ponuda bude izostala, ostaću igrač Vojvodine i, kao i do sada, uvek ću se truditi da pružam maksimum i doprinosim što boljim igrama i rezultatima kluba - dodao je Maksimović.

Na početku priprema Novosađana bilo je prisutno 36 igrača, kao i dvojica mladića iz SAD. Osim Ašćerića i Mićića, koji su sporazumno raskinuli ugovore, svi fudbaleri koji su jesenas doprineli veoma lepoj slici o igrama Vojvodine ponovo su na okupu.
- Sigurno je da je to lepa slika - naglasio je Maksimović. - Niko praktično, osim dvojice otišlih igrača, nije izostao i za sada smo svi na okupu. Dobro se međusobno znamo, počeli smo da se upoznajemo s novim šefom stručnog štaba Draganom Ivanovićem i njegovim saradnicima, kao i sa zahtevima koje pred nas postavljaju.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić