31.01.2017.

Još 10 terena za rekreaciju na otvorenom - za tri meseca


Novi Sad će dobiti još deset terena za rekreaciju na otvorenom
a betonske podloge i ugradnju sprava za vežbanje uradiće kragujevačko preudzeće GC „Simkon”, zajednio s DOO „Pejk” iz Beograda, koji su posao vredan oko 6,6 miliona dinara dobili u postupku javne nabavke sprovedenom od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kao finansijera projekta.

Zavod za izgradnju grada u likvidaciji, sada Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u protekle tri godine postavio je čak 19 teretana na otvorenom i, sudeći po interesovanju Novosađana, ostvarilo nameru da promoviše ideje zdravog života. Iz te gradske uprave najavljuju da će takve sadržaje finansirati i nadalje, namereni da područje Novog Sada dobije sadržaje za sport i rekreaciju za sve generacije.

Stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije trenutno rade analizu prostora gde bi novi tereni za rekreaciju mogli da budu postavljeni. Očekuje se da će pomenute dve firme u posao krenuti čim otpoli, odnosno čim počne nova građevinska sezona. Radovi treba da se završe za tri meseca, a izvođači treba da daju garanciju za urađene poslove dve godine.

Rekviziti koji jačaju sve grupe mišića i podstiču razgibavanje, „skije”, „zgib”, sprave za hodanje i fitnes sprava za veslanje, treba da budu na betonskoj podlozi i namenjeni Novosađanima svih životnih doba za samostalno korišćenje. Istovremeno, te sprave na otvorenom biće prilagođene za treninge sportista i rekreativaca.

U postupku javne nabavke učestvovalo je i novosadsko JKP „Lisje”, koje je tražilo oko 7,6 miliona dinara, ali je u ponudi istaklo da će posao uraditi za 80 dana. Ponuda preduzeća „ASA CO” nije bila prihvatljiva u postupku javne nabavke, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ZIG