27.01.2017.

Jedini pravi napadač u Voši u ovom trenutku - počastvovan što je dobio priliku


Na pripremama fudbalera Vojvodine u Budvi, kao i na mnogim prethodnim pripremama godinama unazad, ima dosta mladih i talentovanih fudbalera
poniklih u omladinskoj školi “Ilija Pantelić”. Neki od njih su već standardni prvotimci, a neki, poput Strahinje Krstevskog, po prvi put imaju priliku da prođu ovaj deo priprema sa prvim timom crveno-belih.

Praktično jedini pravi napadač u timu Vojvodine u ovom trenutku ističe da je počastvovan što je dobio priliku da se nametne i da, kako vreme prolazi, rad na treninzima postaje sve bolji i bolji.

- Osećaj je odličan. Prošlog leta, počeo sam da treniram sa prvim timom, ali nažalost nisam išao na pripreme u Sloveniju, pa sam otišao na pozajmicu u Proleter. Drago mi je što mi je sadašnji šef ukazao poverenje i poveo me ovde. Za sada je sve super i nadam se da će se tako i nastaviti – kaže Krstevski.

S obzirom na to da si prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u Proleteru, koliko ti je igranje u Prvoj ligi Srbije pomoglo da napreduješ kao igrač?

- Svakako da mi je pomoglo mnogo. Nisam želeo da u Vojvodini budem igrač koji nije ni među 18, a i uprava je smatrala da bi bilo dobro da odem tamo na pozajmicu. Mislim da mi je to dobro došlo, jer to je ipak seniorski fudbal, a ne omladinski. U nekim ekipama, poput Zemuna ili Mačve, ima baš iskusnih igrača koji su promenili dosta klubova i ovde i u inostranstvu. To mi je veliko iskustvo, pogotovo s obzirom na to da igram na poziciji napadača, a u toj ligi se mnogo više “tuče” u odnosu na ono na šta sam navikao. Nadam se da ću na ovim pripremama uspeti da se izborim za neku minutažu u Vojvodini u narednoj polusezoni, ali i ukoliko ne bude tako, vratiću se u Proleter, nastaviti tamo gde sam stao i pokušati ponovo na leto.

Šta navijači mogu da očekuju od tebe, a šta od Vojvodine u nastavku sezone?

- Što se mene tiče, ja očekujem da ostanem ovde i budem među 18, da pokušam da se izborim za poverenje trenera i dobijem određenu minutažu. Kao ekipa, mislim da možemo da postignemo dosta. Doduše, ako ode mnogo igrača, mislim da prvo mesto možda ne bi bilo realno, ali drugo ili treće svakako bi. Takođe, verujem da možemo da osvojimo Kup – rekao je Krstevski.

izvor, foto: fkvojvodina.rs

Meleg trenira sa omladincima: Želi da ostane u Vojvodini - ali ako ne računaju na njega, traži novi klub (VIDEO)