10.01.2017.

Ivanović: Želim da igrače upoznam sa mojom filozifijom igre i da oni što pre počnu da je usvajaju


- Na lekarskim pregledima bio je 31 fudbaler, a nedostajali su jedino golman Marko Kordić i napadač Nikola Trujić
- rekao je sekretar stručnog štaba Dragan Vukićević. - Kordić se nalazi u Crnoj Gori i kasni zbog vremenskih neprilika, dok Trujić ima virozu. Oni će malo kasniti i, čim budu stigli, obaviće preglede i priključiti se radu sa saigračima.

Po planu trenera Ivanovića, ove sedmice ekipa će trenirati po dva puta dnevno.
- U zavisnosti od vremena, insistiraćemo na radu u teretani, sticanju kondicije i aerobne izdrtžljivosti. Ukoliko nam uslovi na terenima to budu dozvolili, voleo bih da treniramo napolju, kako bi uporedo mogli da radimo i na taktičkoj periodizaciji. Videćemo koliko će to biti moguće, jer želim da igrače upoznam sa mojom filozifijom igre i da oni što pre počnu da je usvajaju –kazao je Ivanović.

Na prvoj prozivci očekivana su 33 igrača, ali su opravdano izostala njih dvojica.
- To mi, u ovom trenutku, ne znači puno. U periodu do polaska na glavni deo zimskih priprema znaću na koga ću moći da računam u nastavku prvenstva, a ko bi mogao da napusti klub. Naravno, to ne znači da dolasci i odlasci nisu nemogući i kada otputujemo iz Novog Sada, jer podsećam da je tokom prošle zime, upravo na pripremama u Turskoj, tadašnji kapiten Mirko Ivanić prešao u redove BATE Borisova. Znači, dok traje prelazni rok sve je moguće, ali će, ipak, mojim saradnicima i meni biti mnogo jasnije na koga sve možemo da se oslonimo.

Još uvek nije definisano to gde će Vojvodina otputovati na pripreme. U prvoj varijanti, da podsetimo, spominjan je hrvatski Medulin, a onda se pojavila mogućnost da crveno-beli bazični deo odrade i u Ohridu (Makedonija).
- Trebalo bi da se u toku dana, a najkasnije danas, definiše to gde ćemo trenirati. U svakom slučaju, pre polaska nećemo odigrati ni jednu trening-utakmicu, a planiram da tamo gde se budemo pripremali odigramo pet susreta. Uz to, po povratku u Novi Sad, namera nam je da odigramo još dva test duela i do prvenstvene utakmice sa Spartakom u Subotici - dodao je Ivanović.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs