20.01.2017.

Ivanović: Voleo bih da angažujemo nekoliko novajlija - puno toga zavisi od mogućnosti kluba


Novosađani putuju u Budvu u nedelju, 22. januara i boravak će produžiti za tri dana
pa je povratak u Novi Sad predviđen za 4. februar. Vremenske (ne)prilike, dakle, bile su jedini razlog promene termina, a šef struke Dragan Ivanović očekuje da se to neće puno odraziti na sam proces rada.

- U odnosu na planirano, jasno je da je otpala prva kontrolna utakmica s Bokeljom, koja je trebalo da se igra u subotu - rekao je Ivanović. - To, međutim, ne znači da ćemo smanjiti broj provera, odnosno sigurno je da ćemo odigrati pet test-duela. Moguće je da, ipak, dođe i do našeg duela s Kotoranima, ali ćemo sve konkretnije znati kada budemo stigli na lice mesta, u Budvu. Sada je jasno i to da na pripreme neće putovati Vladimir Kovačević i Aleksandar Paločević, dvojica jesenas standardnih prvotimaca, koji imaju obaveze prema reprezentaciji Srbije i to nam donekle remeti plan rada.

Crveno-beli su u sredu odigrali prvu trening-utakmicu, u kojoj su, na terenu u Trening centru FS Srbije u Staroj Pazovi, savladali ekipu Bačke iz Bačke Palanke sa 2:0 (0:0).

- U principu, zadovoljan sam prvom proverom. Igrači su pokazali maksimalnu ozbiljnost i odigrali kao da je reč o prvenstvenoj utakmici. Imali su profesionalan pristup utakmici, koju sam iskoristio za početak menjanja koncepta igre u nekim segmentima. U prvom delu susreta priliku sam pružio mlađim igračima, pre svega onima koji igraju u Proleteru, kako bih video gde se nalaze u odnosu na nosioce igre. S njima je u postavi bio i iskusni Darko Puškarić, kojeg dobro poznajem od ranije i koji ima moje puno poverenje. Ostali momci su još uvek daleko od zahteva koje nosi igranje u Vojvodini, ali imaju praktično još mesec dana rada pred sobom i verujem da će se približiti onom što od njih očekujemo moji saradnici i ja.

U nastavku je novosadski tim igrao uglavnom u postavi koja je iznela jesenji deo prvenstva u Superligi. Tada su golove postigli Nikola Trujić i Aleksandar Paločević, a Voša je delovala mnogo bolje i ubojitije.

- Nije bilo Novice Maksimovića, koji odlazi iz našeg kluba, kao ni povređenog kapitena Dejana Melega, odnosno rekonvalescenta Dženana Burekovića. Nisam računao ni na golmana Kordića koji je branio jesenas, jer sam želeo da proverim Perića i Rockova i rešio sam da na pripreme putuju sva trojica čuvara mreže. U drugom poluvremenu duela s Bačkom Trujića sam prebacio na desnu stranu našeg napada, a u špicu je bio Malbašić. Želim da što više i uspešnije koristimo brzinu naših bočnih fudbalera, odnosno hoću da na proleće budemo što bliži golu rivala u situacijama kada napadamo.

Još danas i sutra, dakle, fudbaleri Vojvodine treniraće u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, a tek onda im sledi odlazak u Budvu.
- Dosadašnjim radom na pripremama sam zadovoljan, jer momci u radu iskazuju maksimalnu ozbiljnost i posvećenost. Srećom, povrede i bolesti nas mimoilaze, pa vežbamo onako kako smo i zamislili i nema razloga da isto ne bude i kada se preselimo u Crnu Goru. Voleo bih da angažujemo i nekoliko novajlija, imam ideju ko bi to mogao da doprinese nadogradnji naše igre, ali će po ovom pitanju puno toga zavisiti od mogućnosti kluba. Naravno, pre svega želim da sagledam mogućnosti mladih igrača iz našeg sopstvenog kadra i, u odnosu na to, vidim na kojim pozicijama nam nedostaju osveženja - dodao je Dragan Ivanović.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs

Novica Maksimović iz Voše u Kazahstan