26.01.2017.

Finalni turnir Kupa: Vojvodina protiv Kosovske Mitrovice u Novom Pazaru


Tehnički organizator finalnog turnira 52. Kupa Srbije 2016/2017. u konkurenciji odbojkaša, biće Novi Pazar, odlučeno je danas u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije

Vojvodina NS seme igraće u polufinalu, 25. februara, protiv Kosovske Mitrovice, dok će se u drugom meču sastavi Novi Pazar i Crvena zvezda. Dan kasnije pobednici će u finalu igrati za trofej Kupa Srbije.

- Drago mi je što je Novi Pazar domaćin. Priželjkivali smo Crvenu zvezdu za rivala, ali igraćemo protiv Vojvodine. Ovo je jedan od najvećih klupskih uspeha srpskih klubova sa teritorije Kosova i Metohije i časno ćemo se boriti – istakao je Rajko Radomirović, član UO Kosovske Mitrovice.

- Kup je takmičenje u kojem uvek ima mnogo iznenađenja, tako da ne bih prihvatio ulogu favorita. Bio bih srećniji da imamo težeg protivnika, a da igramo u Novom Sadu. U svakom slučaju nas čeka vrlo zanimljiva završnica Kupa. Sve ekipe imaju šansu, pa je moguće da će ovo biti jedan od najneizvesnijih turnira do sada – naglasio je Nedžad Osmankač, trener Vojvodine NS seme.

- Želja nam je bila da budemo domaćini i probamo da osvojimo Kup Srbije. Dobili smo teškog protivnika, što Crvena zvezda uz Vojvodinu svakako jeste. Priželjkivali smo Kosovsku Mitrovicu, ali da bismo osvojili trofej moramo da trijumfujemo u dva meča. Sve je otvoreno, nema favorita. Biće spektakl u Pendiku, puna dvorana i dobra odbojka – najavio je Ervin Ćorović, predsednik Novog Pazara.

izvor: okvojvodina.org, foto: arhiva