25.01.2017.

EPS: Bilo je grešaka, nepravilnosti i nemara - Smenjeno osam direktora i šefova zbog računa


Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je bilo grešaka u decembarskim računima za struju zbog čega je smenjeno osam direktora i šefova odgovornih za brigu o korisnicima

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić ocenio je da nisu svi računi pogrešni.

"Definitivno da je u pojedinim slučajevima bilo grešaka i nepravilnosti, kao i grešaka i nemara i u okviru samog postupka očitavanja. Bilo je i grešaka koje su napravili ljudi u elektrodistribucijama, odnosno odgovorni u elektrodistributivnom sistemu, bilo da oni pripadaju EPS Distribuciji ili EPS-u", rekao je Grčić.

EPS je do sada primio 1.880 reklamacija gradjana za eventualno pogrešno ispostavljene račune za električnu energiju za decembar 2016.

"Taj broj reklamacija je ispod proseka za decembar u prethodne tri godine. Svi korisnici mogu da pošalju reklamacija do kraja januara jer je i naš cilj da rešimo svaku žalbu", rekao je Grčić.

Dodao je da "unutrašnja kontrola nastavlja da radi i baviće se ovim pitanjem duži vremenski period".

"Želimo da sve ono što pripada distribuciji i brizi o korisnicima dovedemo na najviši nivo. Kontrola već ima neke rezultate i biće smenjeni oni koji su odgovorni za poslove koji su doveli do pogrešnih računa", istakao je Grčić.

izvor: Beta, foto: ilustracija, dan/freedigitalphotos.net