18.01.2017.

Do kraja godine novi park između Novog naselja i Detelinare - fontana, prostor za radionice i koncerte...


Na napuštenom prostoru između Novog naselja i Detelinare do kraja godine, nići će novi park

Novi park nići će na površini od 3,5 hektara. Na proleće počinju pripremni radovi, na koje će biti potrošeno najviše vremena, jer se tu trenutno nalazi nekoliko divljih deponija, šuta i samoniklog rastinja, kažu u "Gradskom zelenilu".

"Bilo je reči da će ta površina iznositi 10 hektara, međutim još nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi između grada i Železnica Srbije, a ono što nije sporno su upravo ta tri i po hektara i da građani ne bi čekali, mi ćemo na proleće započeti pripremne radove ", kaže Ivan Nožinić, JKP "Gradsko zelenilo".

Najveći deo, naravno, zauzimaće zelena površina, kojoj će pripasti 75 odsto parka.

"Što se tiče drveća, mi ćemo, tj. naši inženjeri zajedno sa našim nadzorom pregledati svako drvo i ono koje bude zdravo i moglo da se uklopi u arhitektonsko rešenje našeg projektnog biroa mi ga nećemo uklanjati nego ćemo ga jednostavno uklopiti", kaže Ivan Nožinić, JKP "Gradsko zelenilo".

Preostali deo prostora zauzimaće javni mobilijar i drugi sadržaji koji bi trebalo da upotpune izgled i funkcionalnost novog parka.

Park koji će se naći na ovoj lokaciji, trebao bi između ostalog da sadrži i poslastičarnicu, teretanu na otvorenom, teren za boćanje, javni toalet, fontanu, kao i prostor za održavanje radionica i koncerata.

Prema sadašnjem planu, park bi trebalo da bude otvoren do kraja godine, a sredstva za njegovo finansiranje, izdvaja Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, alex_ugalek/freedigitalphotos.net