01.01.2017.

Dimitrije Banjac: Što se tiče pomoći, ono što se kaže 'suport your local community', za Vojvodinu - mi smo uvek tu


Po struci je inženjer tehnologije, zarobljen u duhu sportskog novinara, veliki Vojvođanin, navijač Voše, ali i jednog posebnog kluba iz južnog Londona


Godinama unazad, zajedno sa Nikolom Škorićem (Dragan Jove Torbica) i Dejanom Ćirijakovićem (Boškić), uspeva da nas svakodnevno natera da se smejemo.

To nimalo nije lak posao, kritičara je i previše, vreme u kome živimo dosta je teško, ali ništa od toga ne predstavlja problem Dimitriju Banjcu da nas svojom maestralnom glumom natera da se zacenimo od smeha. Bilo kao glavni arhivator Đorđe Čvarkov u 'Državnom poslu', fiktivni ministar Marinko Magla ili prekaljeni fudbalski znalac i analitičar Milan Močibob.

U intervuju za B92 između ostalog je rekao:

Da li pratite ovu našu 'specifičnu' Superligu, pošto ste veliki navijač Vojvodine. Kako ste ispratili polusezonu za nama i kako komentarišete sve ono što se dešava na Karađorđu?

"Na utakmice idem uglavnom sa sinom, ali kada Vojvodina igra sa Bačkom ili Borcem iz Čačka, kada nema gužve. Da bi klinac mogao lepo da vidi i isprati šta se događa, a inače ne pratim. Znam da je Crvena zvezda prva, Partizan drugi, a Vojvodina treća, ali nemam neke prevelike emocije ka toj ligi. Što se tiče pomoći, ono što se kaže 'suport your local community', za Vojvodinu – mi smo uvek tu, ali stvarno nemam neki poseban odnos. Znam da su otvorili neki fan šop, što je po meni dobra ideja, dok vidim i da je rukovodstvo smenjeno, ali, pravo da ti kažem, niti znam šta se tu konkretno dešava, niti imam udela u tome".

Pošto ne gaji posebne afinitete prema domaćem, 'superligaškom' fudbalu, Banjac je svoju pravu ljubav pronašao, logično, na Ostrvu, u južnom delu Londona. Prema poslednjim istraživanjima, jedini je registrovani navijač Vimbldona u Srbiji.

"Jesam registrovani navijač Vimbldona, ali ne znam da li sam jedini. Moj kontakt s njima traje zaista dugo, još iz vremena kada nije bilo interneta, počeli smo da se dopisujemo još devetedestih putem pisama. Čini mi se da to sve traje od 1993. godine, kada je Vimbldon, kao jedan od osnivača, igrao Premijer ligu. Vimbldon je tim iz južnog Londona, poznat pod nadimkom 'Luda družina'. Ekipa koja je krajem osamdesetih, ali i nešto ranije, napravila izuzetan podvig prešavši put od Konferencije (peta liga) do osvajanja FA Kupa protiv Liverpula. 'Redsi' su tada bili kao sada Barselona. ".

Pročitajte više>> izvor: b92.net, foto: youtube.com