07.01.2017.

Dežurne ekipe na terenu 24 časa - Zimske službe spremne za novi talas


Sneg nije iznenadio Zimsku službu JKP „Put“

Bez obzira na praznike, dežurne ekipe JKP „Put“ su na terenu tokom 24 časa - kaže Gojko Etinski rukovodilac ove službe. - Kolovoze posipamo tečnim rastvorom putne soli i magnezijum-hlorida, a u slučaju pogoršanja vremenskih uslova, u „Putu“ smo spremni da podignemo stepen pripravnosti, kao i obim angažovanosti celokupne mehanizacije.

- Spremamo se za novi snežni talas. Niko ne može tačno znati kada će on da usledi, ali nas neće iznenaditi. Putnu so dovlačimo u naše spremište u Rumenačkoj ulici i smeštamo je u boksove. Što se saobraćaja na teritoriji grada tiče, odvija se bez poteškoća. Svi autobusi voze po ustaljenom redu vožnje, zastoja nije bilo pa smo i po tom pitanju zadovoljni - istakao je Etinski, napomenuvši da se u međuvremenu otklanjaju sitniji kvarovi na mehanizaciji.

Ekipe radnika i kompletna mehanizacija Zimske službe JKP „Čistoća” rade na raščišćavanju centra grada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom rada zimske službe tog preduzeća. Svi prilazi i staze adekvatno su tretirani, a aktivirana je kompletna služba sa 147 radnika, koji će biti na terenu, ako ponovo bude snežnih padavina.

Zimska služba „Čistoće” biće u pripravnosti i u narednom periodu, kao i u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.

U sklopu rada Zimske službe radnici „Gradskog zelenila” su u četvrtak, 5. januara, od 4 sata ujutro čistili sneg i posipali so na 36 mesta u gradu za koje je „Zelenilo” zaduženo, saopšteno je iz preduzeća. Na teren je izašlo 126 radnika sa svom potrebnom mehanizacijom. Magnezijumova so posipana je po pešačkim prilazima mostovima, a posipana su i autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, 10 gradskih trgova i pešačke staze u parkovima i oko njih. Zimska služba „Gradskog zelenila”, poručuju iz preduzeća, ostaje u pripravnosti za slučaj novih padavina ili pojave leda.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo