16.01.2017.

Ako imaš donesi - ako nemaš odnesi: Novosađani poklanjaju jakne siromašnim sugrađanima


Akcija "Ako imaš donesi - ako nemaš odnesi" u kojoj građani ostavljaju jakne sugrađanima, počela je u petak ispred galerije "La Vista" u Ulici Mite Ružića u centru grada

Niske temperature u Novom Sadu i celoj Srbiji, ali i podatak da svaki četvrti stanovnik naše zemlje živi na granici siromaštva, učinile su da se grupa građana organizuje i da pomogne onima koji nemaju. Sama organizacija nije zahtevala mnogo sredstava - jednu šipku i par ofingera na koje građani mogu da ostave jakne koje im nisu potrebne.

Akcija se brzo proširila društvenim mrežama, pa je tokom petka i subote podeljeno oko 40 jakni. Inicijatorka ove akcije Vesna Maroš kaže za 021.rs da je i sama ideja potekla na društvenim mrežama.

"Nas par je videlo tu ideju, koja je izgleda potekla iz Velike Britanije, na društvenim mrežama i jedan minut nam je bio dovoljan da odlučimo da pokrenemo sličnu akciju i u Novom Sadu. Nije nam za to bio potreban veliki prostor i odlučili smo da postavimo ofingere ispred moje galerije. Iznenađena sam odzivom, mislim da ovakva akcija može da se primeni za mnoge druge stvari i da to traje tokom cele godine. Uvek postoje ljudi kojima je potrebna pomoć, a na nama kao građanima je da im pomognemo", priča Maroš za 021.rs.

izvor: 021.rs