14.01.2017.

Akcija pravljenja kućica za lutalice u nedelju - veliko interesovanje


Akcija pravljenja kućica za četvoronožne lutalice održaće se u nedelju od 14 časova u kafiću “Culture Exchange” (Jovana Subotića 21)
Ideja je ta da, uz druženje i prijatnu atmosferu, svi zainteresovani, sa vrlo malo ili nimalo novca, prave privremene kućice za pse i mačke, koji u ovim hladnim danima lutaju našim gradom. U znak zahvalnosti, osoblje kafića pripremiće topao čaj. Da bi se napravila privremena kućica, potrebno je obezbediti kutije najmanje srednje veličine, stiropor debljine od dva do četiri centimetra, građevinsku foliju, široki selotejp, a od alata makaze, skalpel i heftalicu. Umesto svega toga, dovoljno je i simboličnih 300 dinara, koliko košta jedna kućica koja će se praviti.

- U nastojanju da nekako pomognem, naišla sam na tekst o tome kako se mogu napraviti kućice za zimske dane, vrlo jednostavno i sa malo novca, svega 300 dinara, te sam odlučila da i ja probam - objašnjava za Dnevnik inicijatorka akcije, naša sugrađanka, diplomirani likovni umetnik Aleksandra Kovačević. - Postavila sam poziv na Fejsbuku i Instagramu, a već do ujutru je bilo 12 prijavljenih. Tada sam shvatila da to neću moći da organizujem u svom stanu, pa sam se setila da su iz “Culture Exchange”-a uvek voljni za tako nešto. Vlasnica lokala Ana Stivens se tome čak i obradovala i zadržala moju prvobitnu ideju da se besplatno kuva čaj učesnicima.

U roku od 24 sata, vest je zapalila društvene mreže i prema Aleksadrinim rečima je bilo preko 140 prijavljenih, a više od 450 zainteresovanih. Ona očekuje da će u nedelju bar njih polovina doći, a želja joj je da se slične akcije periodično organizuju. Mnogi sugrađani već su počeli da donose materijal i priloge, a svi koji žele da im se pridruže, mogu da donesu materijal, hranu ili novac u “Culture Exchange”. Napravljene kućice, u dogovoru sa učesnicima, biće raspoređene po gradu, poput Ribarca ili Keja, gde se viđa najveći broj lutalica.


Potreban prevoz

S obzirom na to da se još uvek ne za koliko će biti napravljeno kućica, kao i lokacije na kojima će biti one postavljene, Aleksandra je pozvala zainteresovane da se jave da pomognu u njihovom razvoženju. Prijavljivanje je na fejsbuk iventu Pravljenje kućica za četvoronožne lutalice.

izvor: dnevnik.rs, foto: Pravljenje kućica za četvoronožne lutalice


Ovde možete videti princip pravljenja kućica i cene koje su date za materijal odgovaraju cenama u Uradi Sam
http://www.gradnja.rs/kako-napraviti-privremenu-kucicu-za-pse-za-samo-300-dinara/