09.12.2016.

Zimsko selo i Snoubord takmičenje u gradskim uslovima - ispred Spensa


Snoubord takmičenje u gradskim uslovima „Avalanch Risk City Jam” održaće se 23. i 24. decembra na platou Spensa
a za taj događaj, jedinstven u regionu, biće izgrađena privremena ski i snoubord staza.

Prvog dana festivala u centru pažnje biće najistaknutiji skijaši i borderi iz Istočne Evrope i regiona, koji će od 17 časova demonstrirati svoje sportske veštine. Osim u vratolomijama vrhunskih sportista, posetioci će moći i da uživaju u Zimskom selu, u kojem će se nalaziti adrenalin-poligoni, stena za penjanje, zip-lajn, zona za ATB (mauntin bording) i MTB (mauntin bajking) sportove, kao i štand Udruženja „Fruška gora”, gde ća biti predstavljene pogodnosti boravka u prirodi. Posetioci Zimskog sela imaće priliku da popričaju s istaknutim sportistima ali i da se relaksiraju uz čaj i kuvano vino, a gurmani će uživati u nekim od zimskih specijaliteta.

Drugi festivalski dan u potpunosti je posvećen posetiocima. Druženje sa Moto Deda Mrazovima počinje u 9 časova na platou, a na stazi koju u petak koriste borderi, u subotu će se sankati deca. Najmlađi će se takmičiti u skijanju, a biće postavljeni i punktovi na kojima će se proveravati preciznost u grudvanju. Posetioci će moći da provere svoje veštine na sankama i u nekim od zimskih olimpijskih disciplina.

Na festvalu će biti i kreativni kutak, gde će se praviti novogodišnja dekoracija i ukrasi od leda, a izložene jelke s busenom, koje će posetioci moći da kupe, upotpuniće zimsku idilu.

Udruženje „Fruška gora” organizuje „Avalanch Risk City Jam” uz podršku „MONSTER energy drink-a”, „MK resorta”, „Intersporta”, SPC „Vojvodina”, Turističke organizacije grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, Turističke organizacije Srbije, Ski-saveza Srbije i mnogih drugih prijatelja programa.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, instagram.com/nsinfo

ES!NFO esrbija.info