23.12.2016.

Za Novu godinu - Taxi vozi po trećoj tarifi


Od prvog minuta 1. januara do poslednjeg minuta 2. januara novosadski taksisti voziće po trećoj tarifi, kako je predviđeno zakonom, kaže za Dnevnik zastupnik Udruženja

“Maksi taksi” i član Radne grupe za unapređenje taksi prevoza u Novom Sadu, Josip Kopenstinskij. Podsećamo, treća tarifa, po još uvek važećem cenovniku, iznosi 98 dinara po kilometru, druga tarifa, koja važi svakim danom od 22 sata uveče je 66 dinara po kilometru, dok je prva, osnovna tarifa 52 dinara po kilometru.

Kada je cenovnik taksi usluga u pitanju, prema nedavno usvojenoj Gradskoj odluci o taksi prevozu u Novom Sadu, odlučeno je da se cenovnik koriguje samo dodavanjem 15 dinara na start, počevši od 25. januara iduće godine. Ta odluka, međutim, je novosadske taksiste ostavila nezadovoljnima. Naime, po rečima sagovornika Dnevnika, taksi prevoznici smatraju da je to nedovoljno, te da u tom konkretnom slučaju nisu ispoštovani svi propisi.

- Smatramo da novi cenovnik nije u skladu sa zakonom i da oni koji su radili na tome nisu angažovali stručnu službu koja bi se time bavila, te sumnjamo u regularnost cenovnika - kaže Kopenstinskij. - Tražili smo od Gradske uprave da nam kažu ko je radio na obračunu i da nam taj obračun daju na uvid, a još uvek čekamo na odgovor.

Ipak, kao kaže, ujedinjeni taksisti spremni su na dogovor sa nadležnim gradskim organima, a u toku je i formiranje taksi komore na nivou cele Srbije, sa ogrankom i u Novom Sadu.

- Predložili smo nadležnima da sednemo i zajedno probamo da nađemo rešenje. Ukoliko, pak, od toga ne bude ništa, planiramo da protestujemo - odlučan je Kopenstinskij.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo

Neradni dani 1. 2. i 3. januar