15.12.2016.

Vraća se Ponika - ali visoka cena


Nekada popularni bicikl "poni" vraća se na tržište početkom iduće godine u modernizovanoj verziji, ali uz visoku cenu

Bicikl će se ponovo proizvoditi u Sloveniji u više verzija od različitog materijala čelik, aluminijum, a cena osnovnog modela je 329 evra, dok će najskuplji model, "premium", s dodatnim komponentama koštati čak 789 evra, objavili su slovenački mediji.

Proizvodnja, prenosi agencija HINA, počinje u proleće, ali se bicikl mogu naručiti već sada. Prodavaće ih firma BTC, a službeno će ih proizvoditi fabrika "Gor kolesa", u saradnji s "Gorenjem" iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern "Gorenje", veliki proizvodjač aparata za domaćinstvo, lane je otkupio prava na proizvodnju "ponija" od ljubljanske firme "Rog" koja je pre nekoliko godina otišla u stečaj.

Modernizovani "poni" namenjen je za sve uzraste, a na početku kupci će moći da biraju izmedju tri modela u 28 verzija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će na isporuku čekati nekoliko meseci, tvrdi mariborski list Večer.

Na početku se planira sklapanje 4.000 bicikala, kako bi se videlo kako će ići prodaja.

U prvom redu se računa na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga tržišta.

"U budućnosti računamo i na varijantu 'Gor kolesa' na električni pogon", kazao je za list jedan od vodja projekta Rok Lesjak.

izvor: Beta, foto: ilustracija, nenetus/freedigitalphotos.net

ES!NFO esrbija.info