21.12.2016.

Voša zove publiku na evropski izazov - ulaz besplatan


Na domaćoj sceni prvotimci Vojvodine NS seme nižu sve same pobede, a  u sredu, 21. decembra, očekuje ih i evropski izazov

Naime, Novosađani će u maloj sali Spensa, u 19 časova, dočekati ukrajinski Barkom u revanšu prvog kola CEV kupa. Podsećanja radi, u prvom meču u gostima, crveno-beli su izgubili 1:3, ali se nadaju da će uz bolju igru i podršku sa tribina uspeti da nadomeste nadostatak, da se pre svega izbore za zlatni set, a onda i da probaju da preokrenu sve u svoju korist. Naravno, do zlatnog seta vodi ih samo pobeda od 3:0, ili 3:1.

- Ono što je sigurno jeste to da nas čeka teška utakmica – rekao je trener Vojvodine Nedžad Osmankač i nastavio: - Barkom je novo ime u Evropi, ima jaku upravu i sponzore. Dosta igrača je iskusno, odigrali su vrlo kvalitetno u Ukrajini. No, mi ćemo učiniti sve da naša mladost dođe do izražaja, da pokažemo maksimum i da napravimo rezultat koji nas vodi do zlatnog seta. A onda je i u zlatnom setu sve moguće.

Kako je ulaz besplatan, svi u Vojvodini se nadaju da će sugrađani prepoznati važnost meča i ispuniti tribine.

- Ukrajinci su odigrali iskusno, riskantno u prvom meču i isplatilo im se. Međutim, mi smo motivisani, jer su te evropske utakmice takođe ono za šta treniramo. To je prilika da odigramo rasterećeno, jer nema pritiska. Mislim da upravo u takvoj atmosferi mladost može da napravi prevagu. Naravno, nadam se da će publika prepoznati značaj utakmice i doći da nam pomogne – izjavio je srednji bloker Čedomir Stanković.

I sportski direktor Nikola Marić složio se da, uz dobru igru, i publika može biti važan činilac.

- Ove sezone smo u nekoliko navrata imali nešto više publike, ali može to daleko bolje, a i ova ekipa to zaslužuje. Recimo, Barkom je imao punu salu. Kada je sam kvalitet protivnika u pitanju, gosti imaju dobar tim, igrači su u najboljim godinama, a i sponzor igra važnu ulogu. To se, kada smo bili tamo, baš osetilo. Sve je bilo na visokom nivou. U pitanju je zaista ambiciozan kolektiv. Treba da odigramo dobro, da pristupimo pravilno utakmici i da probamo da se izborimo za zlatni set. A mislim da to možemo – zaključio je Marić.