17.12.2016.

Vojvodinu napustili i Šarac i Bratić - Lalatović: Voleo bih da jednog dana ponovo budem trener Voše


Nenad Lalatović više nije šef stručnog štaba FK Vojvodina

Pored njega, klub su napustili i pomoćnici Dragan Šarac i Vidak Bratić.

- Nažalost, došao je i taj dan kada čovek mora da se rastane od nekoga i nečega gde mu je bilo lepo - rekao je Lalatović. - Sve ovo što se u klubu dešavalo - prvo je otišla jedna, a sada, evo, i druga uprava, igrači su na odmor otišli bez plate i jako nezadovoljni, u utakmici s Čukaričkim ostali smo sami u svlačionici i sada treba da čekamo neko novo rukovodstvo, a klub je ponovo u blokadi - dovelo je do toga da više nemam snage da se borim. Jednostavno, posle 13 meseci rada u Vojvodini istrošensam, jer nije lako raditi u jednom ovako velikom klubu. Najlepša moja godina kao trenera bila je baš u Voši i želim da se zahvalim navijačima na velikoj podršci. Nadam se da sam opravdao njihova očekivanja, da smo ekipa, stručni štab i ja napravili dobre rezultate i da su oni mogli da budu još bolji da neke utakmice nisu bile onakve kakve su bile. Odlazim uzdignute glave i ponosno, želim da se posebno zahvalim igračima koji su snaga kluba, jer imao sam prelepu saradnju sa njima. Radi se o sjajnim fudbalerima i momcima. Oni treba da nastave dalje, a ja krećem svojim putem, jer nemam više snage da krećem s nekom trećom upravom iz početka. Želim da se vratim kući, da budem sa svojom porodicom i da onda vidim i šta ću dalje.

Mladi trener ne sumnja da će stići ponude za njegov angažman u dogledno vreme.
- Tek kada bude obelodanjeno da sam slobodan, sigurno je da će stići i neke ponude. Ovog puta, međutim, to mi nije toliko bitno, jer želim da u svojoj glavi raščistim i da s porodicom odem na odmor. Ukoliko posle toga bude odgovarajućih ponuda, lako ću ih prihvatiti. Ukoliko one izostanu, čekaću pravu priliku.

Pitanja Nenadu Lalatoviću nije trebalo dodatno postavljati.
- Jako mi je žao što odlazim. Da je ova uprava ostala, sigurno bih ostao i ja, ako treba i u naredne dve godine. Imao sam sjajnu saradnju sa Uprvanim odborom, ali on nije pronašao zajednički jezik sa Skupštinom koja je održana i napustio je klub. Ostali smo igrači i ja i jako mi je bilo teško da ih podignem pred utakmicu s Čukaričkim. Uspeo sam u tome, jer su oni dobri momci i morali smo da odigramo za našu Vojvodinu i da dobijmo taj susret. Prezadovoljan sam time što sam bio deo istorije FK Vojvodina, kojoj smo i mi doprineli odličnim rezultatima i nekim oborenim rekordima. Lalatović ne krije da bi voleo jednoga dana da opet sedne na Vošinu klupu.

- Ispražnjen sam, a dobio sam i temperaturu zbog velikog stresa. Dao sam sebe Vojvodini, a život ide dalje i morao sam da presečem, sada ili za mesec-dva, svejedno. Bolje je da to učinim danas, zbog svog boljeg sutra. Odlazim, ali voleo bih da jednog dana ponovo budem trener Voše. Nisam imao nameru da odem, ali svi su otišli i ja dalje nisam mogao – kazao je Lalatović.


Lalatovićev učinak u Voši
Na mesto šefa stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović došao je 10. novembra 2015. godine. Pod njegovim vođstvom, tokom 13 meseci i četiri dana, Novosađani su odigrali 54 zvanične utakmice u prvenstvu, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zabeležili su skor od 30 pobeda, 15 remija i samo 8 poraza, uz sjajnu gol razliku – 87:36.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs


Dušan Mijić kandidat za predsednika Voše