11.12.2016.

Svečani prijem u zgradi Pokrajinkse vlade za 143 najbolјa učenika


Bilbordi u mestima gde najbolјi đaci idu u školu ili u mestima njihovog stanovanja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem prisustvovao svečanosti povodom završetka projekta „Učim+Znam=Vredim“ za 2016. godinu. Realizaciju akcije „Udruženja za promociju društvene odgovornosti“ koja ima za cilј promociju najuspešnijih novosadskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca na bilbordima, podržali su Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, a projekat se sprovodi i na teritoriji Sremskih Karlovaca, Temerina i Srbobrana. Svečani prijem organizovan je u zgradi Pokrajinkse vlade za 143 najbolјa učenika koji su promovisani na bilbordima, a tim povodom su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

- Velika je čast danas biti u društvu najbolјih među nama, onih čija lica imamo priliku da gledamo na bilbordima širom grada. Ova sjajna akcija koja je počela prošle godine, a koja ove godine nastavlјa još jačim intenzitetom, ne omogućava samo to da na bilbordima vidimo najbolјe učenike, već pomaže da promovišemo ono što je najvrednije u našem društvu, a to su najbolјi među najbolјima, naša deca. Oni su vredno učili, pokazali svoje znanje i time celom društvu dokazali koliko to vredi. Svi smo zajedno u istom frontu borbe za prave vrednosti. Bitno je da shvatamo da moramo da učimo i radimo da bi nam sutra bilo bolјe, da vredimo kao država i kao narod, i to je klјučna poruka ove, više nego uspele, akcije. Grad Novi Sad je nedavno dobio titulu Omladinska prestonica Evrope 2019, čime je prepoznat kao grad koji neguje poseban odnos i sprovodi odgovornu politiku prema mladima. Nadam se da ćemo zajedno nastaviti tim putem, odnosno da ćemo kroz ideje i entuzijazam naše omladine, biti u prilici da im omogućimo kvalitetnije sadržaje i obezbedimo lepu budućnost - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu prof. dr Stevan Pilipović koji su učenicima poželeli mnogo uspeha u dalјem školovanju i izrazili nadu da će upravo oni biti pokretači promena i napretka u budućnosti i da će značajno uticati na opšti društveni napredak.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač projekta „Učim+Znam=Vredim“ Aleksandar Savanović istakao je da je Projekat obuhvatio učenike koji su ostvarili najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti tokom školske godine, a da je ukupno trideset bilborda, tokom mesec dana bilo istaknuto u mestima gde najbolјi đaci idu u školu ili u mestima njihovog stanovanja.

- Osnovni cilј je da se ovom akcijom, uz podršku Pokrajinske vlade i svih lokalnih samouprava u mestima gde se projekat realizuje, podstaknu pozitivne društvene vrednosti i da se ukaže na značaj obrazovanja i pozitivnih primera društvene zajednice među mladima – istakao je Savanović.

Na svečanosti su nastupili hor OŠ „Jovan Popović“ i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, a tom prilikom dodelјene su zahvalnice i pokloni učesnicima bilbord-kampanje i saradnicima na projektu, a specijalna priznanja uručena su akademiku Stevanu Pilipoviću i paraolimpijskoj šampionki Borislavi Perić-Ranković.

ES!NFO esrbija.info