20.12.2016.

Šta nikada ne treba raditi tokom seksa


Da biste imali lepo i prijatno iskustvo, nikada ne radite sledeće stvari tokom seksa

Ne potcenjujte rizik od polnih bolesti

Ne mislite da to neće vas! "Ako imate nezaštićen seks, izlažete sebe riziku", kaže ginekolog dr Lia Milhajzer. Da, znamo da ste to već čuli, ali nije zgoreg naglasiti da budete posebno pažljivi jer se gonoreja i druge polne bolesti sve teže leče zbog toga što su postale otpornije na lekove.

Dakle - kondom!

Ne koristite lubrikante na bazi ulja

"Ako koristite prezervativ od lateksa, ne upotrebljavajte lubtikante na bazi ulja, ni prirodne lubrikante poput onih od maslinovog ili kokosovog ulja. Ovi lubrikanti mogu da oštete kondom koji onda neće biti efikasan u zaštiti. Uz kondom od lateksa koristite lubrikant na bazi vode ili silikona", savetuje dr Milhajzer.

Ne vršite pritisak na partnera

Nikada i ni u kom slučaju, a naročito ne vršite pritisak na njega da ejakulira. Fokus na samu završnicu može da ima loš uticaj na vaše seksualnu zdravlje jer stvara tenziju, kaže seks terapeut Stiven Šnajder.

"Ponekad se to jednostavno neće desiti i to je sasvim u redu", kaže on.

Ukoliko vaš partner ne može da doživi vrhunac, Šnajder savetuje da samozadovoljavanje postane vaša zajednička aktivnost.

"Možete da uživate u pogledu na njegovo/njeno telo dok sam/a sebe vodi do orgazma. Kada jednom shvatite da penis ne mora da bude u vagini da bi se postigao orgazam, seks će postati mnogo zabavniji", kaže Šnajder.

Ne budite previše grubi

U redu je ako uživate u grubljem seksu, ali vodite računa da ne preterate.

"Ako to radite previše energično, mogu se stvoriti male rane u vagini", kaže ginekolog dr Milhajzer. Osim toga, to može da bude opasno i za muškarce jer penetracija pod "čudnim" uglom ili previše energična penetracija može da dovede do frakture penisa.

Dakle, polako, naročito ako isprobavate neku novu pozu.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: marin/freedigitalphotos.net