30.12.2016.

"Spens kao ekskluzivni trgovinski centar i prostor - u planu hotel i akva-park"


 "Danas čak 93 odsto prostora odnosno oko 19.000 metara kvadratnih, ima svoje zakupce"

Rukovodstvo sportsko-poslovnog hrama, SPC “Vojvodina”, sa mr Milanom Jarićem na čelu iskoristilo je da, uz skroman koktel, sumiraju godinu na izmaku i planove za 2017. podele sa poslovnim partnerima, predstavnicima Grada i Pokrajine, sportskim klubovima i udruženjima, zakupcima i novinarima.

- Verujući da je bolje poslovanje zajednički cilj svih nas, sve resurse smo stavili u službu građana i naših korisnika - rekao je direktor Spensa Jarić. - Prateći strategiju Vlade RS, Gradskog veća i gradonačelnika Miloša Vučevića, svoj plan rada smo napravili tako da nam rejtinzi i ankete ne budu na prvom mestu. Za prioritet smo postavili marljiv i predan rad, u cilju boljeg i pozitivnog poslovanja Spensa, bolju realizaciju sportskih, kulturno-umetničkih i drugih dešavanja i programa, kao i boljeg ambijenta naših zakupavca i kvalitetniji boravak Novosađana. Uspeli smo uspešno da rešimo problem praznih lokala. Danas čak 93 odsto prostora odnosno oko 19.000 metara kvadratnih, ima svoje zakupce, koji obavljanjem svoje delatnosti doprinose privredi grada.

Prema Jarićevim rečima Spens je popravio poslovanje, gubitak je znatno smanjen u odnosu na lane, što je vredno pažnje.

- Započeli smo rekonstrukciju Sajmišta, kao i uređenje dvorana u samom Spensu. Izradili smo elaborat o energetskoj efikasnost koji će biti temelj za rešavanje ovog pitanja. Smanjili smo dug prema poveriocima i poslovnim partnerima. Sportske prostore koristilo je oko 55 sportskih organizacija sa 95 ekipa u 18 grana, odnosno 30.947 sati. To je deo onoga što smo uradili.

U sledećoj godini u Spensu su planirali da za više od 2.000 sati povećaju korišćenje sportskih prostora, što je za više od 10 odsto, a sve to ne bi bilo moguće, kako je rekao Jarić, bez gradonačelnika Miloša Vučevića i člana Gradskog veća Ognjena Cvjetićanina.

- Cilj nam je 100 odsto iskorišćenosti poslovnog prostora, trudićemo se da saradnju sa zakupcima podignemo na viši nivo, da promenimo fokus u šoping delu poslovanja i pozicioniramo Spens kao ekskluzivni trgovinski centar i prostor.

- Izradićemo studiju izvodljivosti za izgradnju hotela i akva-parka, sadržaje koji nedostaju Novom Sadu, čime bismo upotpunili ponudu. Sadašnjih 3,5 miliona dinara profita koji ostaje gradu, sa ostvarenim našim planom, povećali bi čak tri puta. Znači stremimo profitu od 10 miliona godišnje - naglasio je direktor SPC “Vojvodina” mr Milan Jarić.

izvor: dnevnik.rs, foto: instagram.com/nsinfo