20.12.2016.

SMANJENA CENA ZA XBOX ONE S ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE U GAME CENTRU


Microsoft je ove godine izbacio  na tržište novu iteracuju svoje Xbox konzole u vidu Xbox One S


Slim verzija donosi sa sobom dosta sitnih poboljšanja u odnosu na regularni Xbox One. Dok još uvek čekamo zvanične informacije o moći novog Scorpio -a, Slim zajedno sa PS4 Pro predstavlja najmoćnije što konzole imaju da ponude u ovom momentu.

Samo kućište je 40% manje i što je još impresivnije, napajanje se nalazi unutar konzole što nije često bio slučaj kod Microsoft -a. Još jedna od novina se ogleda u prisustvu fizičkog Power dugmeta, koje ima za cilj da smanji nenamerna paljenja i gašenja. Sa prednje strane se nalazi i još jedan dodatni USB port kao i dugme za spajanje sa kontrolerom. Postoji više varijanti sa hard diskom, ali je najpopularnija ona sa 500GB.

Sitne izmene su primetne i na samom kontroleru. Nove teksture su primetne na spoljašnjoj strani i one bi trebalo da onemoguće klizanja iz ruku. Pečurke su takođe izrađene od novog materijala, a i njihova osetljivost je promenjena tako da novi kontroler u praksi dosta podseća na daleko skuplji Xbox Elite kontroler.

Iako 4K i HDR nisu toliko još zaživeli na konzolama, Xbox One S je pripremljen za budućnost. Za sve igre koje to budu podržavale, moći će da se igraju na 4K u 60Hz. Za razliku od Sony -ja, novi Xbox One S ima i fizički čitač za UHD Blue-Ray. Nema sumnje da će ova opcija biti popularna među ljubiteljima filmova.

Tražili smo po Srbiji i našli smo na jednom mestu novi Xbox One S za samo 31.990rsd. Ne znamo koliko će trajati ovaj novogodišnji popust (dok traju zalihe sudeći po njihovom sajtu), ali smatramo da je po toj sniženoj ceni ova Microsoft konzola pristupačnija nego ikada. Više informacija o konkretnoj ponudi možete videti ovde.

Prodavnica Game Centar nalazi se u Novom Sadu u ulici Cara Dušana 55.