14.12.2016.

Šćepanović: Čija je ovo ekipa? Moja...


Burna konferencija za novinare u ponedeljak na "Karađorđu" imala je odjeke i u punom amfiteatru novosadskog Spensa
gde je Skupština FK Vojvodina odlučivala koji od dva predložena Statuta će biti usvojen.

Predlog Upravnog odbora, na čelu sa predsednikom Vojislavom Gajićem nije prošao, ali jeste onaj koji su predložili skupštinari i koji je usvojen većinom glasova.

Vojvodina je tako dobila novi Statut, odnosno njegove izmene i dopune, ali će u narednim danima verovatno dobiti novog predsednika i nove članove Upravnog odbora, pošto su Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić još u ponedeljak poručili da odlaze ukoliko njihov predlog ne prođe - što je predsednik "poslovnog tima" na kraju i potvrdio, dok je Vojislav Gajić ostao zagonetan.

Predsednik Skupštine Milan Davidov je nakon usvajanja Statuta ponudio svim prisutnima da se jave za reč, a tu priliku je iskoristio bivši prvi čovek "stare dame" Zoran Šćepanović.

On se pre svega osvrnuo na komentare sa jučerašnje konferencije, na kojoj su Gajić i Zbiljić izneli zabrinjavajuće podatke o dugu kluba, platama igrača i procentima "treće strane" u njihovim ugovorima.

Tom prilikom je Gajić poručio i: "Čiji je ovo tim?!"

Ovako je odgovorio njegov prethodnik Zoran Šćepanović.

"Čija je ovo ekipa? Moja!", rekao je i nastavio:

"Ovo je ekipa Uprave koja je na radila na čelu sa mnom i ponosno kažem - to je moj tim! Istina, procenti su davani. Mi nismo imali novac da platimo igrače i tako smo delili odgovornost, nismo klub koji može tek tako da investira i odlučili smo da je to bio najbolji potez. Ne može da se govori o platama i ugovorima - to je poslovna tajna", kazao je Zoran Šćepanović pred okupljenim članovima Uprave, Skupštine, navijačima na balkonu, predstavnicima medija, ali i kompletnim igračkim kadrom i stručnim štabom koji je prisustvovao ovom događaju - uprkos tome što u sredu od 18 časova igra utakmicu poslednjeg kola jesenjeg dela sezone protiv Čukaričkog.

Šćepanović je dodao da je istina da je dug Vojvodine preko 5,5 miliona evra, ali je takođe kazao da je zanemareno da je pre dve godine on bio čak devet miliona i da je nakon toga smanjen.

"Bilo je grešaka, ne kažem da nije, ali moram dodati da me je povredilo ono juče".

Istakao je da je pre tri meseca pozivao na jedinstvo i da je "već dovoljno onih koji ne vole Vojvodinu".

Dodao je i da ne može da veruje da je toliko teško da se dogovore svi "oko par slova koja prave razliku".

"Nadam se i da će posle svega, oni koji imaju razlike naći zajednički jezik", zaključio je on.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: FB/fkvojvodina.com/printscreen

Vanredna skupština FK Vojvodina - čekaju se ostavke UO (VIDEO)