21.12.2016.

Ravnopravnost je osnova za stabilnu vezu - jača ljubav


Studije parova koji žive zajedno pokazuju da je veća jednakost u zaradama i obavljanju kućnih poslova povezana sa stabilnošću veze i češćim seksualnim odnosima

Feminizam uništava romantiku - reći će mnogi, ali naučnici sa Anglija Rakin univerziteta tvrde suprotno: ravnopravnost polova osnova je za stabilnu vezu.

Studije parova koji žive zajedno pokazuju da je veća jednakost u zaradama i obavljanju kućnih poslova povezana sa stabilnošću veze i češćim seksualnim odnosima. Žene u vezi sa muškarcima koji uvažavaju ravnopravnost kažu da imaju zdraviji odnos - i u smislu kvaliteta i dugoročne stabilnosti od dama u braku sa tradicionalnim pripadnikom jačeg pola. Kada muževi obavljaju kućne poslove, idu u kupovinu, čuvaju decu, stopa razvoda je manja. Takođe, muškarci koji su rekli da su u vezi sa feministkinjama prijavili su veće seksualno zadovoljstvo i stabilnost u vezi.

Ranije studije pokazuju da žene i dalje u proseku dva sata više posvećuju kućnim poslovima nego muškarci, dok najbolje prolaze dame u Norveškoj, Finskoj i Danskoj koje rade samo sat više od svojih "jačih polovina".

izvor: novosti.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net