16.12.2016.

Posle NS i u Subotici peticija da se odustane od organizovanja proslave Nove godine


Nakon Novosađana, i Subotičani su pokrenuli peticiju da lokalna vlast odustane od organizacije dočeka Nove godine i da se novac usmeri u humanitarne svrhe

Peticiju u Subotici pokrenula je "Inicijativa Subotica" koja zahteva od gradonačelnika Bogdana Labana i lokalne vlasti da odustanu od koncerta Goce Tržan na gradskom trgu i da se novac namenjen proslavi opredeli za decu i odrasle obolele od teških bolesti "čiji život danas zavisi od nedovoljnog broja donatora i naših SMS poruka".

"Vlast u Subotici bi na ovaj način pokazala primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto, da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima kojima je pomoć sada najpotrebnija. Onima koji, ne samo u novogodišnjoj noći, već svakoga dana imaju samo jednu želju - da prežive.  To su naši sugrađani koji su bili ili još uvek jesu oboleli od različitih teških bolesti i prinuđeni da, zbog nedostatka novca, čekaju da bi dobili odgovarajuću medicinsku terapiju ili da budu operisani neretko u inostranstvu", navode inicijatori peticije, prenos 021.rs.

Peticija da se odustane od organizovanja proslave Nove godine u NS - novac u humanitarne svrhe


izvor: 021.rs, foto: novisad.rs