30.12.2016.

Popusti za penzionere: I duplo jeftinije karte za putovanja


Penzioneri, kao i studenti, mogu da uživaju u privilegovanim cenama za autobuske karte

Bilo da je reč o pretplatnim mesečnim kartama za gradski prevoz ili o međugradskim relacijama i putovanjima u inostranstvo, dovoljan je penzioni ček na uvid da bi ostvarili i do 50 odsto popusta na vozne karte.

Novogodišnje i božićne praznike svi uglavnom provode u društvu najbližih, a stariji sugrađani sada mogu da značajno povoljnije putuju širom zemlje i obiđu rodbinu i prijatelje. Ne samo da mogu iz Beograda putovati sa popustom u bilo koji kraj Srbije, već i ka Budimpešti, Beču, Skoplju, Podgorici... Penzioneri koji budu koristili prevoznika iz Bele Palanke, imaće za sve pravce popust od 50 odsto. Slično je i u Kikindi, gde uz penzioni ček na uvid, karte mogu nabaviti po 30 odsto nižoj ceni za prigradska putovanja.

"Popust od 50 procenata odgovara svim penzionerima, naročito onima koji zbog lekarskih pregleda moraju da putuju u susedne veće gradove ili u kliničke centre u Beogradu i Novom Sadu", poručuju iz Bele Palanke.

Nešto manji popust odobrio je i najveći autoprevoznik iz Niša, koji je izjednačio penzionere i studente sa 15 odsto nižom cenom karte za međugradska putovanja. Beneficije za domaće penzionere odobravaju i autoprevoznici iz regiona za međunarodne i linije koje saobraćaju u Srbiji.

Autoprevoznik iz Herceg Novog penzionerima daje popust od 25 odsto na kartu u jednom pravcu i 30 odsto za povratnu od/do Beograda.

izvor: Novosti, agencije, foto: ilustracija