28.12.2016.

Paločević: Načuo sam da bi me rado dovela C.zvezda, Partizan - ali prevashodno razmišljam o inostranstvu


U domaćem prvenstvu odigrao je 20 utakmica (od 21 ukupno) i postigao osam golova
čime je, zajedno s Filipom Malbašićem, bio vodeći strelac ekipe. Ugovor s Vošom ističe mu na leto, a već sada razmišlja o promeni sredine, odnosno o odlasku iz srpskog fudbala.

- Svi mi koji se bavimo ovim poslom želimo da jednog dana odemo u inostranstvo i materijalno se situiramo - rekao je Aleksandar Paločević za Dnevnik. - Proteklu jesen sam iskoristio da se pokažem u dobrom svetlu, zajedno s ekipom učinio sam sve da budemo što bolje plasirani i mislim da sam zadovoljio ukus navijača. Vojvodina mi je puno dala, nadam se da sam partijama koje sam pružao i ja njoj uzvratio. Međutim, kako to već biva u srpskom fudbalu, došlo je vreme za odlazak iz Novog Sada i verujem da mi klub neće praviti probleme oko toga. Ugovor mi ističe na kraju prvenstva i pravi je trenutak da odem napolje, da klub zaradi na transferu, a i ja dođem u situaciju da se dokažem u nekoj od stranih liga.

Imate li konkretnih ponuda iz inostranstva, možda i iz nekog od domaćih klubova?
- Koliko znam, postoje ponude iz stranih timova i one pristižu u Vojvodinu. Iskreno, razgovore na tu temu ne vodim ja, već moj menadžer Mirko Vavan, ali znam da bi belgijski Genk voleo da me vidi u svojim redovima, a ozbiljne pozive imam i iz Turske i Španije. Nisam još uvek doneo nikakvu odluku, u ovom trenutku koristim vreme da se odmorim, mada sam počeo i s lakšim treninzima kako bih ostao u formi. Nadam se odlasku već u ovom prelaznom roku, ali su zainteresovani klubovi spremni i na soluciju da potpišem predugovor s njima i na leto im se pridružim kao slobodan igrač. Što se domaćih ekipa tiče, načuo sam i na pojedinim portalima pročitao informaciju da bi me rado dovela Crvena zvezda, Partizan je takođe zainteresovan, ali, ponavljam, prevashodno razmišljam o odlasku u inostranstvo - jasan je bio Aleksandar Paločević.

Sve će biti kako valja

U pojedinim medijima tokom proteklih dana mogla je da se pročita da je Aleksandar Paločević spreman da potpiše novi ugovor sa Vojvodinom, kako bi klub postigao što bolju cenu prilikom njegovog odlaska.

- Nisam razmišljao na tu temu, niti sam o tome razgovarao s članovima nove uprave Vojvodine. Ubeđen sam da će i ovako sve biti u najboljem redu, da će u klub stići odgovarajuća ponuda i da mi Voša neće praviti nikakve probleme – veruje Paločević.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs

Lalatović: Kangina plata mesečna je kao svih igrača Vojvodine zajedno