31.12.2016.

Đorđe Balašević napunio Arenu do poslednjeg mesta - na Spensu 19. januara


Đorđe Balašević je prvi put nastupao u Kombank areni i uz pomoć sjajnih muzičara priredio kvalitetan četvoročasovni koncert za uživanje

Nema novog CD-a, novog spota, nema ničeg novog, ali Đorđe Balašević je ipak dan pred doček 2017. godine napunio Kombank arenu do poslednjeg mesta. Bukvalno i bez preterivanja.
S pola sata zakašnjenja izašao je prvi put pred publiku u najvećoj dvorani na Balkanu.

Nosio je u jednoj ruci ogromnu belu sveću, a u drugoj fenjer koji je odloži na veliki kafanski sto smešten na bini. Kada su i svi muzičari na isti način izašli, Đole je  zapevao pesmu bez koje kako kaže nikada nije otišao iz Beograda - "Lepa protina kći".

"Večeras smo ovde ne da prodajemo uspomene, već da stvaramo neke nove. Dobro veče, Beograde, mislio sam malo na tebe. Najveća prevara je kad ti neko kaže: reci dve, tri reči, nešto pametno. Najteže je reći nešto pametno. A ja sam išao na Beograd kao na hodočašće, samo što se nismo izuvali," rekao je Balašević i zapevao "Živeti slobodno".

On je, inače, na binu izašao sa GoPro kamerom na grudima, kako bi ovekovečio atmosferu iz pune Arene. A burnim aplauzom je pozdravljena njegova najava da će uskoro objaviti knjigu "Kalendar mog detinjstva"!

Podsetio je i na prerano otišle velikane, ali i one koji danas ispunjavaju medijski prostor - "ja sam imao čast da upoznam Gagu Nikolića, Miru Stupicu, Čkalju, a danas gledam na TV-u neke Ajfonke i Zmajeve..."

Red pesme, red priče. Navikao nas je na to Đorđe Balašević. Tako je bilo i ovog puta. Mada je neke anegdote, poput priče kako su svirali na Novom Zelandu i sve im je bilo kontra, ponovio po ko zna koji put, publika se iznova smejala, prenosi Mondo.

"Znate kako kažu: imam dve vesti. Loša vest je da je Beograd pao u ruke pogrešnih tipova, dobra vest je da oni večeras nisu ovde! Hvala vam što ste došli, vrlo brzo kupili karte, što ste me poštedeli gostovanja u Žikinoj šarenici, deljenja ulaznica u radio kvizovima ili da gledam svoju facu na bilbordima", našalio se 63-godišnji kantautor i dodao da mu je glavni adut za ovaj koncert bila muzika uživo.

I zaista ga je na sceni pratilo ukupno 17 odličnih muzičara, koji su imali i svoje solo deonice. Bez energije Ujedinjenih mangupa Vojvodine, ovaj Đoletov koncert ne bi bio na tom nivou. I mada je u Beogradu za svih ovih skoro 40 godina karijere održao više od 150 koncerata, mahom u Sava centru, sada je prvi put nastupio u Areni.

izvor: mondo.rs, foto, video1: Beba Balasevic facebook, video2: Mala Vracka YouTube

NOVA PESMA: Đorđe Balašević - Mala Vidra