29.12.2016.

Novi zonsko-tarifni sistem GSP-a u Novoj godini?


Gradski prevoznik bi naredne godine trebao da kupi tri solo niskopodna autobusa na dizel gorivo
za koje će iz budžeta Grada biti izdvojeno 60 miliona dinara.

To je odlučeno na nedavnoj sednici gradskoj parlamenta na osnovu predloga preduzeća koji je u Programu investicija za 2017. godinu navelo da je obnova voznog parka neophodna zbog bezbednosti putnika i povećanja tehničke ispravnosti voznog parka. Prosečna starost autobusa je veća od 13 godina.

Gradsko saobraćajno preduzeće “Novi Sad” bilo je predmet pažnje gradskog parlamenta i povodom pitanja odbornika Lazara Kanjerića u vezi izmene zonsko-tarifnog sistema.

Kanjarić je pitao da li cena karte do Futoga može da bude jeftinija, jer karta od Novog Sada do SC “Vujadin Boškov” košta 55 dinara, a od stadiona do Futoga, posle ulaza u to mesto je 110 dinara. Ovaj odbornik Skupštini grada se obratio u ime žitelja Futoga koji traže izmenu u ceni karte imajući u vidu dužinu trase kroz ovo prigradsko naselje.

U odgovoru Gradske uprave za saobraćaj i puteve navedeno je da treba da se izradi nova Studija zonsko-tarifnog sistema grada Novog Sada. Sada gradski prevoznik primenjuje zonsko-tarifni sistem sa kojeficijentima i granicama zona u gradskom i prigradskom saobraćaju prema odluci Skupštine grada od jula 2006. Studiju je uradilo JP “Urbanizam “ u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

Parcijalne izmene zonsko-tarifnog sistema se ne preporučuju, rečeno je Kanjeriću, jer mogu da proizvedu efekat lančanih zahteva što bi moglo da ugrozi poslovanje i funkciju javnog prevoza.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: instagram.com/nsinfo