21.12.2016.

Novi predsednik Voše: Ne dozvolimo da nestane ono što postoji 100 godina - račun u blokadi 96 miliona dinara


Fudbalski klub Vojvodina danas je dobio svog novog predsednika

Posle ostavke Vojislava Gajića, kao i svih ostalih članova Upravnog odbora, danas je u amfiteatru SPC “Vojvodina” održana vanredna sednica klupske Skupštine, na kojoj je prisutno bilo 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela.

Članovi Skupštine najpre su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a potom se prešlo i na izbor novog predsednika kluba. Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je crveno-beli dres nosio od 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u Espanjolu.

"Dugujem vam veliku zahvalnost što ste me izabrali. Igrao sam devet godina, bio sam kapiten, reprezentativac. Prošao sam sve u fudbalu, oprobaću se na novoj dužnosti u teškoj situaciji i probaću da ugasimo požar i da spasimo Vojvodinu", rekao je Mijić.

"Ne smemo se zavaravati lažnim obećanjima. Uložiću sve za spas voljenog kluba. Nikada se nisam predavao bez borbe neću ni sada. Ne dozvolimo da nestane ono što postoji 100 godina"

Mijić je delegatima rekao da je u utorak bio u klubu i da je video da je račun u blokadi od 96 miliona dinara. Objasnio je da neće postavljati rokove do kada će taj problem biti rešen.

Uz to, novi čelnik Voše govorio je i o izboru novog trenera, s obzirom na to da je i Nenad Lalatović podneo ostavku.


"Imamo nekoliko kandidata, a odlučićemo do početka priprema. Ne želim da postavljam rokove", ponovio je Mijić.

izvor: fkvojvodina.rs, mondo.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rsNovi predsednik Vojvodine - Dušan Mijić